Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Àmplia presència d'autoritats a la cerimònia de beatificació

Àmplia presència d'autoritats a la cerimònia de beatificació

El cardenal Angelo Amato presidirà l'eucaristia, acompanyat de Joan-Enric Vives i el nunci Renzo Fratini Del món polític hi assistiran Núria de Gispert, Joana Ortega i els ministres andorrans Gilbert Saboya i Roser Suñé, entre d'altres
Beatificació - Creu d'Anna Maria Janer
06/10/2011 12:36

La cerimònia de beatificació d'Anna Maria Janer portarà a la Seu una àmplia representació institucional en l'àmbit eclesiàstic, polític i social.

Segons ha avançat el Bisbat d'Urgell, l'Eucaristia serà presidida pel Prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants, el cardenal Angelo Amato, en representació del Sant Pare Benet XVI. Alhora, serà concelebrada per l'Arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives, el Nunci de Sa Santedat, Renzo Fratini; el Vicepresident de la Conferència Episcopal Espanyola, Ricardo Blázquez; i la pràctica totalitat de Bisbes de les Diòcesis catalanes i l'Abat de Montserrat. També hi prendran part prelats d'arreu d'Espanya, Mèxic, Perú i Argentina, i 200 preveres.

Del món polític català, hi assistiran la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega; la consellera d'Educació, Irene Rigau, i el director general d'Afers Religiosos, Xavier Puigdollers. També hi assistiran els representants de les principals institucions del Principat d'Andorra: Mònica Bonell, subsíndica general de les Valls; Roser Suñé, ministra d'Educació, Joventut i Esports; l'excap de Govern, Albert Pintat, i diversos representants comunals i personalitats de la societat andorrana.

La representació local l'encapçalaran el president del Consell Comarcal, Jesús Fierro; i l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, acompanyat de diversos regidors del consistori. De fora la comarca, també han confirmat l'assistència l'alcalde de Talarn i el primer tinent d'alcalde de Cervera, entre d'altres.

A la vetlla de demà al vespre també hi seran Núria de Gispert i el ministre d'Afers Exteriors d'Andorra, Gilbert Saboya.

Trasllat de la Creu de l'Amor i el Servei

A tot plegat, el Sant Hospital de la Seu va rebre ahir la Creu de l'Amor i del Servei, en un dels actes previs a la cerimònia de dissabte. La regidora de Salut de l'Ajuntament, Montse Bonet, considera un orgull que la Seu pugui acollir la beatificació.

La germana Visitación Lorenzo, superiora de la Congregació de la Sagrada Família, va convidar a valorar el paper que va tenir la Mare Janer en l'atenció als més febles.

El gerent del centre, Joan Altimiras, va remarcar la feina que va fer en el seu moment la mare Janer per tal que hi hagués atenció mèdica a la Seu.

El doctor Joan Aixàs i la infermera Gràcia Graixa van ser els encarregats de recollir la creu i traslladar-la fins a l'hospital.

Mostrar formulari de contacte