Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Amplitud tèrmica de més de 20 graus aquesta setmana a la Seu d'Urgell

Amplitud tèrmica de més de 20 graus aquesta setmana a la Seu d'Urgell

Dimarts la diferència de temperatura a la ciutat va ser la més alta del país (26), amb una mínima de -7,3ºC i una màxima de 18,7. Avui dijous els valors matinals al Pirineu s'han mantingut baixos, tot arribant a -10,2º a Das

Gebrada al parc de l'Horta del Valira, a la Seu d'Urgell
Gebrada al parc de l'Horta del Valira, a la Seu d'Urgell
02/02/2023 10:50

La Seu d'Urgell ha registrat un començament de setmana meteorològic marcat per una forta amplitud tèrmica, que aquests dies supera àmpliament els 20 graus de diferència entre les temperatures més altes i les més baixes. Un terreny, per tant, adobat per als refredats.

L'episodi més extrem d'aquesta situació es va viure dimarts, últim dia de gener, quan aquesta diferència es va enfilar fins als 26 graus, la més alta de tot Catalunya. Exactament, segons dades de Meteo Seu, la mínima de bon matí va ser de -7,3ºC, mentre que al cap de poques hores, al migdia, la màxima va arribar fins a +18,7.

Aquesta tendència s'ha mantingut amb el canvi de mes: ahir dimecres hi va haver una mínima de -6,5 i una màxima de 15,1 (amplitud de 20,6), mentre que avui dijous la més baixa ha arribat fins a -7,5 i la previsió és que al migdia pugi fins als 16 graus.

D'altra banda, segons el recull d'observatoris del Servei Meteorològic de Catalunya, les altres amplituds més altes de dimarts també es van registrar en poblacions de l'Alt Pirineu o el Prepirineu: Sort (24,5), la Vall d'en Bas (23,4), el Pont de Suert (22,8) i Das (22,4). En aquesta última estació de la plana de Cerdanya, que sol registrar les mínimes més baixes de Catalunya en un nucli habitat, el 31 de gener els seus valors es van moure entre -8,8 i +13,6, i avui dijous han registrat una mínima encara més baixa: -10,2.

Mostrar formulari de contacte