Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Andorra autoritza 3.415 permisos de treball per a la temporada d'hivern

Andorra autoritza 3.415 permisos de treball per a la temporada d'hivern

20/10/2011 09:47

El Consell de ministres d'Andorra ha acordat les quotes d’immigració per a la temporada d’hivern. En total s’autoritzen 3.415 nous permisos de treball temporal distribuïts per diferents activitats: hotels, estacions d’esquí, comerços de lloguer de material d’esquí i agències de viatges. La xifra finalment acordada és similar a la quota de la temporada passada en què es van acordar 3.415 autoritzacions, de les que finalment se’n van concedir 3.134.

Els criteris que s’han tingut en compte a l'hora de fixar els contingents són l’anàlisi de la situació socioeconòmica actual, les demandes dels agents productius del país i les dades aportades pel Servei d’Ocupació, que constaten que amb les persones registrades no es poden satisfer totes les necessitats del mercat laboral però tampoc és aconsellable efectuar una obertura massiva amb un nou flux de mà d’obra forana.

El Govern està també valorant la possibilitat de crear una quota específica d’hivern destinada al comerç al detall en previsió a l’increment de turistes russos i a la necessitat de disposar de personal qualificat i amb domini de la llengua per atendre'ls.

Paral.lelament, el consell de ministres ha aprovat una ampliació de la quota general d’immigració, amb 183 noves autoritzacions limitades a activitats molt especialitzades i condicionades a determinades graelles salarials.

Mostrar formulari de contacte