Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Andorra demana col.laboració a França per crear un servei d'inspecció sanitària i social

Andorra demana col.laboració a França per crear un servei d'inspecció sanitària i social

L'objectiu és formalitzar un marc de cooperació estable per a la reforma del sistema sanitari i social del Principat
16/11/2011 09:51

La ministra de Salut i Benestar d'Andorra, Cristina Rodríguez, s’ha reunit aquest dimarts a París amb la secretària d’Estat francesa encarregada de la Salut, Nora Berra. Durant la reunió, el Principat ha sol·licitat a França la possibilitat que un Inspector General dels Afers Sanitaris i Socials pugui efectuar una missió d’avaluació en matèria de salut i benestar. L’objectiu d’aquesta avaluació seria ajudar a dur a terme la creació d’un servei d’inspecció sanitària i social.

D'altra banda, la ministra Rodríguez ha proposat poder iniciar l’estudi actuarial de la branca jubilació de la CASS i elaborar un acord marc andorrano-francès en matèria de salut. Això permetria actualitzar i col.locar sota un mateix paraigua els acords bilaterals en matèria d’assistència sanitària pel que fa a evacuacions sanitàries i de gestió del banc de sang.

La secretària d’Estat ha rebut de manera positiva les demandes andorranes i s’ha convingut que durant les properes setmanes es precisaran les modalitats de treball. L’objectiu és formalitzar un marc de cooperació estable i permanent que permeti trobar "el bon equilibri entre una reforma de fons del sistema sanitari i social i activar mesures urgents d’eficiència i control de qualitat dels serveis, en termes de benefici pels usuaris, tot garantint la sostenibilitat del sistema de seguretat social del Principat".

Mostrar formulari de contacte