Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Andorra detecta 17 intoxicacions per bolets i demana precaució a l'hora de collir-los

Andorra detecta 17 intoxicacions per bolets i demana precaució a l'hora de collir-los

15/09/2009 12:19

El Govern d'Andorra ha informat que des del 5 de setembre s'ha registrat 17 casos d'intoxicacions per consum de bolets verinosos. Tots els afectats havien consumit 'fredolic metzinós', un bolet que s'acostuma a confondre amb el fredolic comestible. Dos dels intoxicats durant el cap de setmana passat estaven encara ahir ingressats a l'UCI de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell.

De fet, la ingestió d'aquest bolet provoca intoxicacions greus, tot i que rarament mortals. Els afectats tenen trastorns gastrointestinals, com ara vòmits i diarrea, que es presenten al cap de poca estona d'haver consumit el bolet.

Tot i que el seu aspecte és similar, a diferència del fredolic comestible, aquest bolet té una mida més gran i es localitza en boscos de més altitud. Així mateix, el fredolic metzinós acostuma a tenir el peu ple, cosa que no es dóna en el comestible.

A causa de l'increment d'intoxicacions, el Govern andorrà ha demanat als boletaires que extremin les precaucions a l'hora de recollir i consumir bolets.

Mostrar formulari de contacte