Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Andorra elabora un protocol de desconfinament dels centres sociosanitaris

Andorra elabora un protocol de desconfinament dels centres sociosanitaris

El Ministeri de Salut ha anunciat que la pròxima setmana es presentaran les conclusions de l’estudi poblacional d’anticossos

Residència sociosanitària El Cedre (Foto: SAAS)
Residència sociosanitària El Cedre (Foto: SAAS)
04/06/2020 21:10

El Ministeri de Salut d'Andorra, juntament amb el d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, estan ultimant els protocols de desconfinament dels centres sociosanitaris. Es preveu que les mesures, que han de garantir la seguretat i higiene per a la salut i la dignitat dels usuaris, les famílies i els professionals, es puguin aprovar en la pròxima sessió de Consell de Ministres.

Els texts recullen les normes relatives al règim de visites de les famílies als centres, així com de nous ingressos. De la mateixa manera, es preveurà la metodologia per a dur a terme cribratges periòdics en aquest tipus equipaments.

Els procediments es compartiran durant els pròxims dies amb les direccions dels diferents centres i amb els representants de la Federació de la Gent Gran. Un cop es recullin les seves aportacions es tancarà el document, que s'haurà d'aprovar per part del Govern abans de la seva implementació.

La pròxima setmana es presentaran les conclusions de l’estudi poblacional d’anticossos

En un altre ordre de coses, el Ministeri de Salut preveu presentar durant la pròxima setmana les conclusions de l’estudi massiu d’anticossos que s’ha dut a terme a Andorra al llarg del mes de maig. Tal com va avançar el titular de la cartera de Salut, Joan Martínez Benazet, aquest estudi, en el qual han participat més de 69.000 persones, permetrà extreure dades per conèixer el comportament del coronavirus SARS-CoV-2 i millorar la gestió de la malaltia.

Mostrar formulari de contacte