Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Andorra es posiciona com a centre de proves per a emprenedors tecnològics

Andorra es posiciona com a centre de proves per a emprenedors tecnològics

La plena implantació de la fibra òptica es vol aprofitar per atraure projectes d'innovació

06/02/2012 18:21

Andorra aposta per situar el país com a un centre de proves o laboratori tecnològic per a emprenedors i empreses del sector de la tecnologia. Així ho manifesta el cap de Projectes Estratègics del Govern, Josep Maria Missé, que, en un article publicat en un bloc de la Generalitat, presenta Andorra com a "un laboratori ideal per realitzar la fase final del test de tot el procés de fabricació d’un producte.

Aquesta estratègia s’emmarca dins el procés d’obertura econòmica que Andorra ha engegat i que vol desplegar durant els pròxims mesos. De fet, tal i com sosté Missé, el fet de no haver de reproduir artificialment les condicions del laboratori ideal “no només abarateix sensiblement el cost del test i augmenta la qualitat dels resultats obtinguts, sinó que democratitza l’accés al mercat tecnològic”.

El ventall de possibilitats s’ampliaria a la medicina assistencial telemàtica, a través de la qual, i amb l’ús de les tecnologies de la informació, es podria fer un control i seguiment de pacients a distància. En aquest sentit, el fet que Andorra disposi d’una xarxa de fibra òptica al 100% i una població d'uns 78.000 habitants permetrà facilitar les proves.

Mostrar formulari de contacte