Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Andorra impulsa la modificació de la Llei del sòl per a la reactivació econòmica

Andorra impulsa la modificació de la Llei del sòl per a la reactivació econòmica

16/06/2011 13:57

El ministre Portaveu, Jordi Cinca, i el cap d’àrea d’Urbanisme, Manel Riera, han presentat el projecte de llei de modificació de la Llei general d’ordenació del territori i urbanisme (Llei del sòl). Amb aquesta regulació, el Govern vol incentivar el sector de la construcció i afavorir la reactivació econòmica, segons ha manifestat Cinca.

El projecte de llei va ser aprovat en la sessió del Consell de Ministres d’ahir, abans que fos suspesa com a conseqüència del greu accident d’helicòpter a Canillo. La llei serà entrada avui a tràmit parlamentari amb caràcter d'urgència.

Entre les modificacions acordades, destaquen algunes com l’agilització de les tramitacions i l’escurçament dels terminis d’aprovació en la tramitació de Plans Parcials i Projectes d’Urbanització, i l’ajornament o fraccionament en el pagament de la cessió econòmica.

A més, també es possibilitarà la realització de certes obres en edificis situats fora d’ordenació (fins a 30 cm) per a possibilitar la seva reforma i rehabilitació, es flexibilitzaran els procediments per canviar els POUP i es reduiran els terminis d’obtenció del terreny de cessió pels comuns.

El Govern ha recordat que, paral·lelament, es treballa en la preparació d’una reforma general de la Llei del sòl abans de la revisió dels POUP dels comuns. En aquest sentit, Cinca ha informat que el marge de temps per avançar en aquesta línia és fins l’estiu del 2012, ja que el primer pla parcial a Sant Julià va ser aprovat l’agost del 2006.

Mostrar formulari de contacte