Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Andorra la Vella abaixa els tributs de la construcció per reactivar el sector

Andorra la Vella abaixa els tributs de la construcció per reactivar el sector

30/10/2008 10:40

La reactivació del sector de la construcció i en concret els pisos de lloguer, és l'objectiu de la mesura que ha presentat aquest dimecres el Comú d'Andorra la Vella. La iniciativa comunal preveu abaixar els impostos de la construcció. La cònsol major, Rosa Ferrer, ha explicat que l'acció implicarà augmentar la bonificació de la quota tributària per a les edificacions que es destinin a ús d'habitatge de lloguer. Alhora caldrà una modificació en la base de tributació, concretament de l'índex de localització. La mesura està prevista que s'aprovi el 3 de novembre en Consell del Comú.

La rebaixa en els tributs de la construcció ve donada per la manca d'ingressos derivats d'aquesta activitat durant l'any 2008 a Andorra la Vella. Segons indica Ferrer, només s'han recaptat 400.000 euros, quan la previsió era d'ingressar-ne cinc milions. Però la preocupació de la corporació no només és per les arques comunals, sinó que pretén combatre les necessitats que té el sector de la construcció, que és el col.lectiu que està patint més la situació actual'. Malgrat això, ha volgut remarcar que des del comú 'només poden col·laborar modificant els impostos, perquè així es reactivi el sector'.

Les, que s'han d'aprovar en la propera sessió de Consell de Comú del 3 de novembre, s'aplicaran només als pisos destinats a lloguer i sense finalitats especulatives. D'aquesta manera l'índex de localització que estava situat al 2 se situaria a l'1,5, i la bonificació de la quota tributària, que era del 50 %, se situarà al 75%. Tot plegat suposaria una rebaixa del 62,5% als propietaris que volen edificar en aquestes condicions.

A més, Ferrer creu que la important disminució dels ingressos derivats dels impostos de la construcció no només es deu a la situació actual de desacceleració econòmica, sinó que també hi han tingut un paper destacat les al•legacions, recursos i demandes al Pla d'Urbanisme de la parròquia, sobretot pel que fa al planejament derivat del pla.

Mostrar formulari de contacte