Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Andorra la Vella organitza la VIII Trobada de Fallaires del Pirineu

Andorra la Vella organitza la VIII Trobada de Fallaires del Pirineu

Serà la primera que es fa des de la designació com a Patrimoni de la Humanitat. El programa inclourà, dissabte, una taula rodona amb representants d'altres elements reconeguts per la UNESCO, com ara el Cant de la Sibil·la, la Patum, els castellers i el romànic de la Vall de Boí

Trobada de Fallaires del Pirineu
Trobada de Fallaires del Pirineu
11/04/2016 17:25

Andorra la Vella serà escenari aquest cap de setmana vinent de la VIII Trobada de Fallaires del Pirineu. Aquesta serà la primera edició de l'esdeveniment des que la tradició pirinenca ha estat reconeguda com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, després de la declaració oficial que va fer al desembre passat la UNESCO.

La trobada començarà dissabte dia 16 a les 11 del matí, amb la Reunió del Comitè Tècnic de Les Festes del Foc del Solstici als Pirineus, que es durà a terme al Comú d'Andorra la Vella. Després de dinar, a les 4 de la tarda, el síndic general d'Andorra, Vicenç Mateu, oferirà  una recepció als fallaires en la qual s'inclou una visita al Consell General i a Casa de la Vall.

Posteriorment, a les 17.30 hores, es durà a terme una taula rodona a la sala d'actes de la Llacuna, oberta al públic en general, sota el títol 'I després de la UNESCO, què?'. Aquest acte comptarà amb la participació de representants de béns culturals o naturals que també han estat declarats anteriorment patrimoni de la humanitat per part de la Unesco. Així, hi intervindran Lluís Obiols, que parlarà del Cant de la Sibil·la de la Seu; Guillem Soler, de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya; Ramon Felipó, representant de la Patum de Berga; Joan Reguant, en nom de les Festes del Foc als Pirineus; Susanna Simon, de la Vall de Madriu-Perafita-Claror; i un representant del romànic de la Vall de Boí. El debat, que estarà moderat pel periodista i fallaire Albert Roig, pretén reflexionar al voltant del significat de la declaració de la Unesco com a patrimoni de la humanitat de tots aquests béns i, sobretot, de quines són les obligacions que comporta una declaració d'aquestes característiques.

L'endemà, diumenge, a partir de les 11.30 hores, a la plaça del Consell General hi haurà una mostra de festa de cultura popular d'Andorra, amb la participació dels Esbarts Sant Romà d'Encamp, Valls del Nord, Esbart Dansarire d'Andorra la Vella, Esbart Lauredià i Santa Anna d'Escaldes-Engordany, a més a més de Gresca Gegantera i els Castellers d'Andorra.

Mostrar formulari de contacte