Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Andorra oferirà a empreses i autònoms un ajornament de fins a sis mesos en els pagaments de factures elèctriques i de telèfon

Andorra oferirà a empreses i autònoms un ajornament de fins a sis mesos en els pagaments de factures elèctriques i de telèfon

El Govern ha acordat les mesures amb FEDA i Andorra Telecom. També s'ha pactat l'augment de la connectivitat per afavorir el teletreball dins de les accions de prevenció

Compareixença d'Eric Jover i Joan Martínez Benazet (Foto: Govern d'Andorra)
Compareixença d'Eric Jover i Joan Martínez Benazet (Foto: Govern d'Andorra)
16/03/2020 15:25

El ministre Portaveu del Govern d'Andorra, Eric Jover, ha informat que l'executiu ha acordat amb els presidents de les diferents distribuïdores d'electricitat, entre les quals la parapública FEDA, que es facilitarà a totes les empreses i treballadors autònoms que ho necessitin l'opció de fer els pagaments de la factura de l'electricitat amb un ajornament de fins a sis mesos sense interessos.

L'ajornament del cobrament de la factura de l'electricitat es podrà aplicar a totes les factures que s'emetin a partir d'ara i fins a finals de la crisi del Coronavirus, i el pagament es podrà fer fins sis mesos més tard. De la mateixa manera, es facilitarà el fraccionament dels pagaments a aquelles empreses o autònoms que prefereixin optar per aquesta altra alternativa. A més, no s'efectuarà cap tall de subministrament elèctric, mentre duri aquesta situació

Eric Jover també ha informat que el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres ha acordat amb Andorra Telecom que la parapública permetrà, a les empreses que ho necessitin, ajornar durant sis mesos i sense interessos el pagament de la factura de telecomunicacions, Aquesta mesura de suport s'aplicarà a les factures d'aquest mateix mes fins que es doni per tancada la crisi del coronavirus. A més, la parapública ha reforçat la connectivitat per garantir el teletreball de les empreses per tal de preveure l'increment de trànsit de l'ús del teletreball i del consum domèstic intensiu derivats de l'aplicació de les mesures per prevenir la propagació del Covid-19.

L'increment de connectivitat facilitarà, així, que les famílies puguin treballar des dels seus domicilis connectats amb les empreses, utilitzar aplicacions de missatgeria, usar les xarxes socials, veure la televisió via fibra o usar plataformes de continguts audiovisuals.

En la compareixença de premsa de les 12 h, el ministre Portaveu ha explicat que després de l'afluència massiva als supermercats durant els primers dies d'aplicació de les mesures preventives, els centres han comunicat que la situació es va estabilitzant. Els diferents comerços, que estan en contacte constant amb l'Administració, a través del Ministeri de medi Ambient, han fet arribar diferents observacions que cal recordar a la ciutadania, com són que les compres s'han d'individualitzar i no desplaçar-se amb tot el nucli familiar als centres comercials. Jover també ha recordat que l'abastiment d'aliments està garantit i ha remarcat que les compres massives poden originar un malbaratament alimentari innecessari. Pel que fa als centres comercials i els petits comerços, tots ells han pres mesures preventives tant per als treballadors com per als clients i que la majoria de professionals dedicats a treballs de cara al públic ho fan amb l'equipament necessari.

El 188 ha rebut 2.400 trucades des de la seva posada en funcionament

El ministre Portaveu també ha actualitzat les trucades rebudes al telèfon 188, que s'ha habilitat per facilitar informació general sobre la Covid-19. Eric Jover ha explicat que des que el telèfon va entrar en funcionament s'han rebut més de 2.400 trucades. Les qüestions relacionades amb els establiments que han de romandre tancats a causa del Decret o els drets laborals i l'obligatorietat o no d'anar a treballar són les preguntes més recurrents.

El Ministeri de Salut informa de 14 casos positius de COVID-19

Per la seva part, el titular de Salut, Joan Martínez Benazet, ha informat que actualment hi ha 14 casos diagnosticats de Covid-19, 3 d'ells hospitalitzats i els altres amb aïllament domiciliari. El titular de Salut ha explicat que s'esperen els resultats de 19 pacients, un dels quals es troba ingressat a l'Hospital i que s'està fent seguiment de tots els contactes d'aquests casos.

Joan Martínez Benazet fa una crida a continuar seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries per evitar un pic de la corba de propagació del virus de la COVID-19, i ha insistit a protegir les persones més vulnerables. El ministre ha posat en relleu que es preveu que aquesta setmana el Ministeri de Salut pugui disposar d'equips d'un sol ús per facilitar el diagnòstic de la malaltia al país.

Mostrar formulari de contacte