Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Andorra organitza el 25 d'agost la III Nit de les Papallones nocturnes

Andorra organitza el 25 d'agost la III Nit de les Papallones nocturnes

17/08/2011 14:02

El CENMA organitza el pròxim dijous, 25 d'agost, la tercera edició de la Nit de les Papallones a Andorra: la Moth Night 2011. Aquesta iniciativa es duu a terme a nivell europeu i serveix per donar a conèixer aquests insectes "tan desconeguts però importants per als nostres ecosistemes".

Des de l'organització s'incideix en el fet que moltes de les plagues forestals estan provocades per alguna papallona, "però que també n'hi ha de beneficioses com, per exemple, les que tenen una funció pol•linitzadora". La Moth Night té també l'objectiu de recollir dades sobre la diversitat de papallones nocturnes a tot el continent.

La sortida, que es farà a l’aire lliure, consta de dues parts. D'una banda, s'oferirà una sessió teòrica per conèixer les papallones. D'altra banda, es durà a terme una sessió pràctica per identificar-les al camp de nit.

L'activitat anirà a càrrec d’Eric Sylvestre (estudiós de les papallones nocturnes) i de Marta Domènech (investigadora del CENMA). La sortida es farà a les vuit del vespre des de la caseta del Parc natural Comunal de les Valls del Comapedrosa, al dic d’Arinsal (Arinsal).

Per participar-hi cal reservar places a rcaritg.cenma@iea.ad. Les inscripcions són limitades. L’activitat es preveu que tingui una durada de 3 a 4 hores. Cal portar calçat i roba d’abric per si la nit es freda i, qui ho vulgui, alguna cosa de menjar.

L'organització de l'acte l'assumeix el CENMA, amb la col.laboració del Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa i la Societat Catalana de Lepidopterologia.

Mostrar formulari de contacte