Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Andorra organitza el Fòrum Energia i Futur per buscar un nou model energètic

Andorra organitza el Fòrum Energia i Futur per buscar un nou model energètic

11/11/2011 14:19

El Fòrum Energia i Futur, plataforma a través de la qual els col·lectius implicats en la matèria treballaran per trobar consensos entorn un nou model energètic, es posa en marxa el proper dia 21 de novembre. Conscient que el canvi de model energètic té implicacions per diversos sectors professionals i econòmics, el Govern d'Andorra ha creat aquest fòrum per instar els agents socials a treballar conjuntament per definir quines energies s’han de potenciar, quan s’han de posar en marxa nous mecanismes de producció i com accedir a sistemes sostenibles des del punt de vista econòmic i medi ambiental, entre altres aspectes.

Els col·lectius que seran convidats a participar en el procés de reflexió seran els enginyers i arquitectes, el sector de la edificació, el sector de carburants i de gas i les empreses distribuïdores d’electricitat. De tots ells s’esperen propostes efectives i pràctiques des del seu punt de vista, per després fer una proposta conjunta, prioritzada i consensuada entre tots.

El resultat de la feina coordinada dels col·lectius esmentats, conjuntament amb el Govern, es concretarà en un Llibre Blanc de l’energia, que serà la guia mitjançant la que s’establirà la fulla de ruta a arribar a les solucions a adoptar.

Tal i com ja va anunciar el Ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, el Govern està fent una profunda reflexió sobre la situació energètica al Principat. El principal objectiu és reduir al màxim l’encariment de l’energia que estan patint els països de l'entorn d'Andorra i la corresponent pèrdua de competitivitat de l’economia andorrana. En aquest sentit, es considera estratègic i un gran repte del país reduir, tant com sigui possible, la dependència energètica que té el Principat de França i Espanya, que aporten un 96% de tota la producció.

El Govern també ha manifestat la seva preocupació per un potencial desabastiment d’energia elèctrica en el futur, en cas de continuar la tendència de major consum de l’electricitat i la substitució de la utilització del gasoil per aquesta altra possibilitat, més econòmica i neta des d’un punt de vista mediambiental.

Mostrar formulari de contacte