Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Andorra redueix també a 7 dies el confinament per als positius de COVID-19

Andorra redueix també a 7 dies el confinament per als positius de COVID-19

La baixa laboral es farà efectiva automàticament quan es tingui una prova diagnòstica positiva
Helena Mas, secretària d'Estat de Salut d'Andorra (Foto: Govern d'Andorra)
03/01/2022 19:55

La secretària d’Estat de Salut d'Andorra, Helena Mas, ha xifrat aquest dilluns el total de casos de COVID-19 des de l’inici de la pandèmia en 24.502. Mas ha especificat que s'han registrat un total de 21.218 altes. Actualment es comptabilitzen un total de 3.144 casos actius i la pressió sanitària continua estable amb 12 persones ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i 14 persones a l’UCI, 12 dels quals amb ventilació mecànica. A la planta COVID habilitada al Cedre no hi ha cap persona ingressada. El total de defuncions al Principat fins a la data és de 140.

Mas ha constatat un “punt àlgid” de la incidència de la pandèmia al país, i la predominança de la variant Òmicron de manera generalitzada. També ha explicat que malgrat que les altes dades d’infecció l’impacte sanitari és moderat i ha ressaltat que el procés de vacunació general i d’administració de la tercera dosi a la població segueix el curs marcat.

Tenint en compte les característiques i els efectes de la nova variant, la secretària d’Estat de Salut ha anunciat la reducció del període de confinament a 7 dies per a totes les persones que estiguin diagnosticades com a positives de la COVID-19, tot i que ha avançat que en acabar l’aïllament hauran de fer vigilància passiva durant tres dies.

Baixes laborals

Amb la voluntat d’agilitzar els processos de baixa laboral, i tal com han fet altres països, a partir d'aquest dimarts s’ha habilitat un sistema pel qual un cop es tingui una prova diagnòstica positiva (TMA o TRA realitzat a Stoplab, laboratori privat o farmàcies), automàticament es farà efectiva la baixa laboral per un període de 7 dies. Així, la persona que registri un resultat positiu rebrà un SMS amb l’avís de baixa laboral; en cas de tenir la possibilitat de teletreballar, podrà revocar la baixa a través de l’adreça electrònica r

Un cop es notifiqui el diagnòstic positiu, la persona haurà d’informar a Salut dels contactes estrets a través d’una nova plataforma digital: https://salut.ad/contactescovid/. Els contactes rebran, també a través d’SMS la informació dels protocols a seguir.

Vacunació

Paral·lelament, Helena Mas també s'ha referit a les dades relacionades amb la població escolar, que han seguit davallant respecte a la darrera actualització. No es registra cap aula en vigilància activa i 34 es mantenen en passiva. Finalment, la secretària d'Estat de Salut ha indicat que des de l’inici del Pla de vacunació s’han administrat 135.539 vacunes –57.532 primeres dosis, 56.287 segones i 21.720 terceres–. Hi ha un 81% de la població vacunable que ja ha rebut la pauta completa.

Mostrar formulari de contacte