Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Andorra s'adhereix al Conveni per a la protecció de la capa d'ozó

Andorra s'adhereix al Conveni per a la protecció de la capa d'ozó

04/09/2008 09:54

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimecres l’adhesió d’Andorra al Conveni per a la protecció de la capa d’ozó, fet a Viena el 22 de març de 1985, i al Protocol relatiu a les substàncies que esgoten la capa d’ozó, fet a Montreal el 16 de setembre de 1987, i esmenat a Beijing el 3 de desembre del 1999.

El deteriorament de la capa d’ozó provocat per l’emissió a l’atmosfera de compostos halogenats és, des de fa anys, motiu de preocupació de la comunitat internacional. En efecte, l’augment de les radiacions ultraviolades ocasionat per l’esgotament de l’ozó constitueix una amenaça per a la salut i per al medi ambient.

Conscient del perill que representa aquesta situació, l’Organització de les Nacions Unides, mitjançant el seu Programa per al medi ambient, va iniciar, l’any 1981, les negociacions intergovernamentals que van concloure en l’elaboració d’un acord internacional per eliminar gradualment les substàncies que esgoten la capa d’ozó.

El Conveni de Viena té com a objectiu principal protegir la salut humana i el medi ambient contra els efectes adversos que puguin resultar de la modificació de la capa d’ozó; així com promoure la cooperació intergovernamental per a la investigació, l’observació sistemàtica de la capa d’ozó, el control de la producció de cloro – fluro - carbonis (CFC) i l’intercanvi d’informació.

Mostrar formulari de contacte