Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Andorra se situa com el país amb més esperança de vida del Món

Andorra se situa com el país amb més esperança de vida del Món

27/07/2009 09:19

Andorra és actualment el país amb més esperança de vida del Món. Així ho afirma un estudi elaborat per l'Oficina del Cens dels EUA, que situa la mitjana del Principat en 82 anys i mig, i del qual es fa ressò l'edició d'aquest dilluns del diari La Vanguardia, mitjançant un reportatge.

Andorra també ocupa un dels primers llocs, concretament el cinquè, en el darrer estudi d'esperança de vida fet per l'Organització Mundial de la Salut (OMS).

La notícia d'aquest primer lloc en un rànquing de longevitat ha estat acollit a Andorra amb sorpresa però també amb satisfacció. Entre les claus d'aquest èxit s'apunta que, malgrat el fort creixement de les darreres dècades, una part important del territori manté una bona qualitat de l'aire.

També es considera un valor positiu la conservació dels costums, tant familiars com col.lectius, cosa que implica també una bona dieta. A més a més, s'assenyala el fet que Andorra aplica estrictes criteris de control sanitari als estrangers que s'hi volen establir, que acostumen a ser gent jove. A tot plegat s'hi afegeix el fet de ser un dels únics països que no ha patit mai cap conflicte bèl.lic.

Mostrar formulari de contacte