Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Andorra signa el Tractat sobre el Comerç d'Armes

Andorra signa el Tractat sobre el Comerç d'Armes

El Principat se suma així als 125 Estats que ja s'ha sumat a aquest instrument jurídic

19/12/2014 12:20

L’ambaixador d’Andorra als Estats Units d’Amèrica, Canadà i Mèxic, Narcís Casal, ha signat aquest dijous a Nova York, en nom del Govern d’Andorra, el Tractat sobre el Comerç d’Armes. El Principat se suma així als 125 Estats que ja han signat aquest instrument jurídic.

El Tractat sobre el Comerç d’Armes va ser aprovat pels Estats Membres de les Nacions Unides el 2 d’abril del 2013. El Tractat es va obrir a signatura el passat 3 de juny del 2013 a Nova York i des d’aleshores, compta amb 125 Estats signataris i 58 Estats part al Tractat. La seva entrada en vigor serà el proper 24 de desembre del 2014.

La seva signatura demostra el compromís d’Andorra amb la comunitat internacional en favor de la pau i la seguretat internacional. El Tractat estableix un conjunt de normes per regular el comerç internacional d’armes convencionals, municions i peces i components amb l’objectiu de contribuir a la pau i a la seguretat.

Cal destacar que els Estats part al Tractat tenen l’obligació de complir amb la regulació sobre el comerç d’armament i designar les autoritats nacionals competents per tal de disposar un sistema nacional de control eficaç i transparent, que es tradueix en el control i comunicació de la compravenda d’armes convencionals, així com els seus components.

S’espera que amb la signatura, Andorra pugui esdevenir properament Estat part del Tractat, mitjançant la seva posterior ratificació.

Mostrar formulari de contacte