Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Andorra signa un acord amb Espanya pel trasllat de pacients amb malalties infeccioses

Andorra signa un acord amb Espanya pel trasllat de pacients amb malalties infeccioses

El pacte preveu que els habitants del Principat amb aquestes patologies puguin ser tractats al país veí. L'intercanvi amplia els supòsits que ja es van establir durant la crisi del virus de l'Ebola
Visita de Dolors Montserrat a Andorra
01/08/2017 18:06

Els ministres de Salut d'Andorra, Carles Álvarez-Marfany, i d'Espanya, Dolors Montserrat, han signat aquest dimarts un protocol d’entesa relatiu al trasllat de persones diagnosticades amb malalties infeccioses d’alt risc per al seu tractament en centres mèdics especialitzats.

Álvarez ha celebrat "la bona col·laboració entre els dos estats en matèria sanitària" i ha explicat el benefici que suposarà el protocol per als pacients i també per evitar la propagació de malalties infeccioses. Dolors Montserrat ha detallat que amb aquest protocol s’amplia l’acord que ja existia entre ambdós països des del 2015, concretament per al trasllat de persones diagnosticades del virus de l’Ebola. Ara s’amplia el ventall de malalties que poden ser tractades a Espanya a totes aquelles malalties infeccioses d’alt risc que requereixen condicions de seguretat i mesures de prevenció d’alt nivell.

Així, els habitants d'Andorra que es trobin en una d'aquestes situacions tindran accés a serveis i equipaments preparats per assegurar una atenció adequada a les persones diagnosticades d’aquestes malalties. La xarxa de centres especialitzats en malalties infeccioses està format per 25 hospitals. N'hi ha com a mínim un a cada comunitat de l'Estat i estan dotats d’unitats d’aïllament amb la infraestructura adequada i el personal capacitat. Andorra no disposa de les especialitats mèdiques pròpies dels hospitals d’alta tecnologia amb capacitat d’aïllament i tractament de determinades patologies infeccioses. Per això, el protocol signat preveu el trasllat per rebre atenció i tractament mèdic.

Ambdós ministres han presidit una reunió bilateral sobre qüestions sanitàries, que s’emmarca en el Protocol d’Entesa i Amistat i de Cooperació General. D'altra banda, Dolors Montserrat ha expressat l'interès d'Espanya perquè Andorra signi l’acord d’associació amb la Unió Europea perquè creu que beneficiaria els dos estats.

Reunió amb el copríncep

Abans de la reunió a Andorra la Vella, la ministra espanyola ha estat rebuda per 'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives. La trobada ha tingut lloc al Palau Episcopal de la Seu, on han mantingut una reunió "cordial" i han repassat "temes d’interès comú". Després de la recepció, Dolors Montserrat ha visitat les obres de restauració i manteniment de la Catedral de Santa Maria i el Seminari Diocesà d'Urgell.

A la trobada també hi han estat presents l'ambaixador d'Espanya a Andorra, Manuel Montobbio; el secretari general de Sanitat i Consum, Javier Castrodeza; la directora de Gabinet de la Ministra, Julieta de Micheo; el representant del Copríncep, Josep M. Mauri, i la secretària general dels Serveis del Copríncep, Conxita García Moyano.

Mostrar formulari de contacte