Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Andorra s'incorpora a la Comunitat de Treball dels Pirineus

Andorra s'incorpora a la Comunitat de Treball dels Pirineus

La Generalitat dóna el vistiplau a l'entrada del principat al consorci, format fins ara per les regions pirinenques
27/12/2007 11:27

El Govern de la Generalitat ha donat el vistiplau a la incorporació d'Andorra al Consorci de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP), un organisme interregional de cooperació transfrontera que integren Catalunya, Euskadi, Aragó, Navarra, Aquitània i Llenguadoc-Rosselló i Migdia-Pirineus.

El Govern d'Andorra va sol·licitar el 13 de juliol passat incorporar-se al Consorci, una sol·licitud que el Comitè Executiu del Consorci va aprovar per unanimitat el 27 de juliol. Segons els estatuts, la incorporació de noves entitats territorials requereix que els òrgans competents dels membres consorciats ratifiquin l'acord del Comitè Exeuctiu, així com l'aprovació i formalització d'un conveni d'adhesió amb la consegüent modificació dels estatuts. Un tràmit que aquest dilluns ha aprovat el Consell de Govern, que ha autoritzat la signatura del conveni d'adhesió.

La Comunitat de Treball dels Pirineus és un organisme interregional de cooperació transfronterera constituït a partir de la signatura a Bordeus, el 15 d'abril de 1983, d'un protocol entre totes les regions pirinenques. El 2005 la CTP es va convertir en Consorci, obtenint així la personalitat jurídica que li mancava. Això li ha permès disposar de més mitjans i major capacitat d'actuació en el territori.

El treball de la CTP es regeix per tres objectius: atenuar els problemes dels Pirineus, encoratjar el desenvolupament harmoniós i equilibrat, tot afavorint l'equilibri regional que necessita Europa, i associar aquestes entitats territorials al procés d'unificació europea mitjançant una cooperació transfronterera regional i local.