Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Andorra s'interessa pels projectes alimentaris territorials de l'Alta Cerdanya i l'Arieja

Andorra s'interessa pels projectes alimentaris territorials de l'Alta Cerdanya i l'Arieja

El director d'Agricultura i productors andorrans n'han conegut el model, que també implica distribuïdors, transportistes, dietistes, administració i associacions locals. L'objectiu és implantar-lo al Principat
Visita de productors alimentaris d'Andorra a l'Alta Cerdanya i l'Arieja
17/10/2018 14:25

Representants del Govern d'Andorra, encapçalats pel director d’Agricultura, Landry Riba, han visitat aquest dimarts i dimecres l'Alta Cerdanya i l'Arieja per conèixer diverses iniciatives de projectes alimentaris que podrien servir d’exemple a Andorra. La delegació comptava també amb quatre productors que formen part de la marca Productes Agrícoles i Artesans d’Andorra i s’emmarca en la cooperació amb el govern regional d'Occitània -que inclou Catalunya Nord-, especialment amb la Direcció regional d’Alimentació, Agricultura i Boscos.

Aquests projectes uneixen tots els actors que estan relacionats amb l’alimentació, com ara productors, el sector agrícola, les empreses de distribució, transportistes, dietistes, gestors de residus, administració i associacions. La delegació andorrana ha mostrat interès per conèixer-ne el funcionament, perquè les polítiques a l’entorn de l’alimentació al Principat "s’encaren des dels diferents punts de vista però no existeix de moment cap organisme o estratègia que agrupi tots els implicats", expliquen. D’altra banda, el rol dels sectors agrícola i ramader occitans i nord-catalans en aquests projectes integrals "ha de permetre identificar possibles línies de treball per afavorir la diversificació del sector primari andorrà".

Aquest dimarts, la representació andorrana va conèixer els projectes alimentaris territorials de la Cerdanya i del Parc Natural dels Pirineus d’Arieja, i aquest dimecres han fet una visita a la Cambra d’Agricultura, on Riba s'ha reunit amb la Direcció Regional d’Alimentació, Agricultura i Boscos per continuar treballant en les vuit línies de cooperació establertes.

Mostrar formulari de contacte