Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Andorra suma 15 víctimes mortals per coronavirus

Andorra suma 15 víctimes mortals per coronavirus

Prop d'una quarta part dels casos detectats són de sanitaris, dinou més de cossos especials i ja s'han donat catorze altes. Martínez Benazet agraeix la tasca de tots els treballadors d’activitats essencials que estan “en primera línia” durant l’emergència sanitària
Roda de premsa (Foto: Govern d'Andorra)
02/04/2020 17:24

El ministre de Salut d'Andorra, Joan Martínez Benazet, ha explicat aquest dijous en compareixença de premsa que a tots els professionals sanitaris afectats que han estat en contacte amb casos positius se'ls aplica un confinament preventiu de dues setmanes. Tanmateix, actualment s'està elaborant un protocol per poder-los incorporar a la feina, seguint mesures de seguretat, abans del termini de 14 dies estipulat, en el cas de necessitat de servei en les unitats més crítiques, com per exemple la Unitat de Cures Intensives.

D'altra banda, el màxim responsable de Salut ha destacat que a hores d'ara està garantit el subministrament de material de protecció, així com de medicaments, i que es continua treballant per reforçar més la capacitat de ventiladors mecànics a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, malgrat les dificultats globals. Martínez Benazet també s'ha referit a tots els professionals que estan treballant “en la primera línia” d’activitats essencials durant aquests dies d'emergència sanitària i els ha agraït el seu esforç i la seva dedicació.

Finalment, el ministre ha apuntat que Col·legi Oficial de Psicòlegs d'Andorra (COPSIA) està atenent les necessitats d'atenció psicològica de la població, i ha posat en relleu la tasca que estan duent a terme per atendre als ciutadans a través del correu i del telèfon 809031, que fins a la data han ofert atenció a més d'un centenar de consultes.

Quinze víctimes mortals al Principat

La defunció d'un usuari del centre sociosanitari El Cedre en les darreres hores ha fet que el volum víctimes mortals derivades de la COVID-19 a Andorra sigui ja de 15. Així, la xifra de casos totals detectats s'ha incrementat en 38 des de dimecres, passant dels 390 als 428.

D'aquests, n'hi ha 399 d'actius i 14 persones més que s'han curat. Entre els positius hi ha 95 sanitaris i 19 treballadors dels cossos especials i un total de 50 persones es troben hospitalitzades, 14 d'elles a l'UCI amb 13 amb ventilació i dues en estat "molt greu". Finalment, l'executiu andorrà ha indicat que estan a l'espera d'una partida de deu ventiladors mecànics que també van al Clínic de Barcelona.

Crèdits tous per a empreses i autònoms

El ministre Portaveu i de Finances, Eric Jover, ha explicat també aquest dimecres que l’Executiu ja ha donat curs a 42 sol·licituds de les presentades per empreses i autònoms per tal d’accedir als crèdits tous a tipus d’interès al 0 % habilitats per fer front a la situació actual generada per la COVID-19.  El comitè tècnic ha atorgat un total d'1,1 milions d’euros dels 4 milions d’euros sol·licitats, el que suposa el 29 % del total demanat. Jover ha especificat que “de les 42 sol·licituds resoltes, se n’han acceptat 35 de manera total o parcial i se n’han denegat 7 per no complir amb els requisits establerts”.

El ministre ha posat en relleu la “celeritat” alhora de resoldre les diferents sol·licituds presentades per tal d’assegurar-se que les empreses i autònoms puguin “garantir el 100% de la plantilla així com el seu salari”. En aquesta línia, Jover ha informat que hi ha un total de 1.099 demandes entrades per tal d’accedir als crèdits tous habilitat per Govern.

Mostrar formulari de contacte