Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Andorra suma 977 persones afectades per coronavirus des de l'inici de la pandèmia

Andorra suma 977 persones afectades per coronavirus des de l'inici de la pandèmia

Actualment hi ha 70 casos actius i cap ingrés a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Les víctimes s'eleven a 53, després de la mort d’un home que va estar ingressat fa uns mesos. Salut aconsella fer-se la prova diagnòstica de la COVID-19 una vegada al mes per no saturar el servei

El ministre de Salut d'Andorra, Joan Martínez Benazet, en una compareixença de premsa (Foto: Govern d'Andorra)
El ministre de Salut d'Andorra, Joan Martínez Benazet, en una compareixença de premsa (Foto: Govern d'Andorra)
12/08/2020 20:10

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha actualitzat aquest dimecres durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres les dades sanitàries relacionades amb els casos de la COVID-19 al Principat. Des que va iniciar-se la pandèmia hi ha hagut 977 persones afectades per aquest virus, 70 dels quals estan actius i cap està ingressat a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Des de l’inici, 855 persones s’han curat de la malaltia. Tanmateix, el ministre ha informat que un home que a l’inici de la pandèmia havia estat ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) per la malaltia –actualment ja no era positiu però tenia seqüeles relacionades amb el virus– ha mort les darreres hores. Per tant, la xifra de defuncions s’eleva a 53.

El titular de la cartera ha recordat també la presència d’un stoplab al país perquè tothom que consideri que ha pogut estar en contacte amb la malaltia pugui fer-se una prova diagnòstica de manera gratuïta. No obstant, ha recomanat que “es demani cita prèvia 5 dies després per tal que el resultat sigui visible” i ha recordat que no s’hauria d’utilitzar més d’un cop al mes per evitar saturar el servei. El telèfon per demanar la prova és el +376 821 955.

En aquesta mateixa línia, el titular de Salut ha posat èmfasi en el fet que l’objectiu de l’Executiu “és no haver de tornar a demanar a tota la població que es confini a casa”. Per això, ha recordat al conjunt de la ciutadania que cal seguir les recomanacions actuals, com són l’ús obligatori de mascaretes, mantenir la distància de seguretat interpersonal i rentar-se les mans.

Finalment, Martínez Benazet també ha expossat que durant el Consell de Ministres d’aquest dimecres s’ha acordat modificar el decret que establia una capacitat màxima del 30% als locals termals i balnearis. Així doncs, i donades les condicions actuals, l’Executiu estima que l’aforament d’aquests establiments pot augmentar-se fins al 50% de la seva capacitat sempre que es mantinguin les mesures de prevenció i control dictades.

Mostrar formulari de contacte