Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Andorra té 261 casos actius de COVID-19

Andorra té 261 casos actius de COVID-19

El Govern activa un web des del qual es pot autoavaluar el possible contagi i rebre indicacions sanitàries. Les darreres hores s'ha detectat 43 nous positius

Compareixença telemàtica de Joan Martínez Benazet (Foto: Govern d'Andorra)
Compareixença telemàtica de Joan Martínez Benazet (Foto: Govern d'Andorra)
27/03/2020 15:25

El govern d'Andorra ha informat aquest divendres de la detecció de 43 nous casos de coronavirus al país, amb la qual cosa n'hi ha 261 d'actius al país. D'aquests, 47 afectats estan hospitalitzats i la resta es troben aïllats als seus domicilis amb seguiment mèdic.

Segons el ministre andorrà de Salut, Joan Martínez Benazet, part d'aquest augment s'explica per l'increment de la capacitat que hi ha ara per realitzar les proves diagnòstiques, perquè en pocs dies s'ha passat dels 50 als 100 test per dia.

A més a més, Benazet ha anunciat que des d'aquest divendres està activa una nova plataforma web dirigida a tota la població per realitzar un control de la COVID-19. Aquest portal permetrà fer una autoavaluació i rebre les indicacions sanitàries pertinents. El web s'ha desenvolupat conjuntament entre el Ministeri de Salut, el SAAS, Actua Innovació, ApiumTech, BTC assessors, Andorra Telecom, Win2Win i voluntaris individuals del país. L’adreça és coronavirus.govern.ad. És important destacar que l’adreça no inclou les tres w a l’inici, ja que d’aquesta manera és reforça la protecció dels seus usuaris.

D’aquesta manera, els professionals sanitaris poden fer una vigilància i seguiment de cada cas en temps real a partir de les dades enviades pels usuaris i, si fos necessari, s’activaran els serveis d’emergències mèdiques. Alhora, aquest lloc web permetrà tenir un canal de comunicació sempre actiu entre la ciutadania i el sistema sanitari en cas de congestió del telèfon 116. En concret, s’està treballant per poder habilitar en els pròxims dies un xatbot (un assistent virtual) que donarà resposta directament amb informació sanitària actualitzada.

Aquesta plataforma, pàgina web i aplicació, també esdevé una base de recol·lecció de dades clíniques per als professionals de la salut, que s’alimenta de la informació enviada pels usuaris. D’aquesta manera, es reforça encara més el control epidemiològic d’Andorra.

La pàgina web també tindrà format d’aplicació per a telèfon mòbil al llarg dels pròxims dies i es podrà descarregar gratuïtament en els sistemes operatius Android i iOS, afavorint d’aquesta manera el seu ús. A més, el desenvolupament en format d’aplicació permet habilitar més funcionalitats en cas de ser necessari. Tant la pàgina web com l’aplicació per a mòbil, compta amb una secció d’informació referent al confinament en la secció #JoEmQuedoACasa, com ara recomanacions o activitats per fer a casa. A més, el Govern podrà utilitzar aquest canal per publicar informació d’interès de la ciutadania.

En paral·lel a aquest recurs digital, la població d’Andorra continua tenint durant les 24 hores del dia a la seva disposició el telèfon 188 d’informació sobre el coronavirus. Per a tots els serveis habilitats, el Govern fa una crida per al seu ús responsable.

Mostrar formulari de contacte