Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Andorra té actualment 152 casos actius de COVID-19

Andorra té actualment 152 casos actius de COVID-19

Hi ha tres persones ingressades a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell, una de les quals a l'UCI. La mitjana de temps de diagnòstic des de l’inici de símptomes és de 3,6 dies

Roda de premsa de Martínez Benazet (Foto: Govern d'Andorra)
Roda de premsa de Martínez Benazet (Foto: Govern d'Andorra)
27/08/2020 09:40

Andorra té actualment 152 casos actius de COVID-19, segons ha informat aquest dimecres el ministre de Salut d'Andorra, Joan Martínez Benazet. Dels malalts, n'hi ha 3 ingressats a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, un dels quals a la Unitat de Cures Intensives. Des que va iniciar-se la pandèmia hi ha hagut un total de 1.098 persones afectades pel coronavirus i 893 persones ja s’han curat. El Principat suma 53 defuncions.

Martínez Benazet ha recordat que l’estratègia del país consisteix en un cribratge ràpid –qualsevol persona que sospiti que ha estat en contacte amb la malaltia pot demanar fer-se una prova diagnòstica al telèfon 821955– i en el rastreig. En aquest sentit, ha confirmat que actualment s’estan fent unes 400 proves diagnòstiques diàries i que la capacitat de traçabilitat està resultant molt eficient.

Pel que fa a la fase actual de la pandèmia, el ministre ha posat en relleu que en aquesta segona onada “la capacitat diagnòstica d’Andorra és molt elevada i s'està detectant la base de la infecció menys simptomàtica i més lleu, amb més precisió i més rapidesa”. De fet, ha explicat que la mitjana de temps de diagnòstic des que un pacient presenta símptomes és de 3,6 dies. Sobre la segona onada, el ministre ha apuntat que actualment “la majoria de focus són importats”, ja que “els protocols de prevenció establerts han funcionament amb l’arribada del turisme”.

Martínez Benazet ha demanat, un cop més, corresponsabilitat per tal d’evitar possibles rebrots, sobretot als joves. “Encara que als joves no els afecti tan greument la malaltia, han de ser conscients de la seva gran capacitat transmissora”, ha especificat. A més, també ha destacat que “hi ha en joc la reputació i l’economia d’Andorra”. Així doncs, el ministre de Salut ha recordat la importància de seguir les mesures de prevenció bàsiques: higiene de mans, distància interpersonal i ús de mascareta.

Mostrar formulari de contacte