Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Andorra tindrà aquest mes l'estudi sobre la viabilitat d'un aeroport al país

Andorra tindrà aquest mes l'estudi sobre la viabilitat d'un aeroport al país

Un expert d’Aviació Civil Internacional ha visitat el Principat per trobar la millor ubicació per a la infrastructura
29/10/2007 11:12

El govern andorrà vol intensificar la cooperació transfronterera amb Espanya i França en matèria d'infraestructures i transports, impulsant projectes d'interès com la navegació aèria. En aquest sentit, el ministre d'Urbanisme i Ordenament Territorial, Xavier Jordana, ha explicat que un expert de l'Organització d'Aviació Civil Internacional (OACI) ha visitat el país per fer un estudi aprofundit amb l’objectiu de trobar la millor ubicació per a l'heliport, i establir la viabilitat de construir un aeroport a l'interior d'Andorra. En cas que possible recomanarà quin tipus d'instal•lació seria l'adequada.

Jordana va fer aquestes declaracions divendres en el marc de la cloenda del Simposi internacional CEMAT i la 87a reunió del Comitè d'Alts Funcionaris de la CEMAT, que va celebrar-se durant dos dies a Andorra.

Jordana va explicar que una de les conclusions més importants que es pot extreure del simposi és la necessitat d'intensificar la cooperació transfronterera amb els països veïns. El ministre va posar com a exemple la política duta a terme en aquest àmbit per Luxemburg, que ha establert acords de cooperació amb Bèlgica, França i Alemanya per expandir la seva àrea geogràfica. Segons Jordana, alguns d'aquests acords podrien ser traslladables a les relacions entre Andorra i els seus veïns, perquè 's'ha de fer un esforç per superar encara més les fronteres legals' en l'àmbit pràctic i estrènyer relacions pel que fa a temes com la circulació o el transport.

Jordana va comentar que un expert de l'OACI, el canadenc Normand Taillefer, ha visitat Andorra per fer un estudi que ha de servir de base per fer l'informe que hauria d'apuntar algunes dades sobre la viabilitat de construir un aeroport a l'interior del país, alhora que també ha de marcar les línies sobre la millor ubicació per l'heliport. En aquest darrer cas, Jordana ha afirmat que es farà a Andorra, però en el cas de l'aeroport caldrà veure els resultats de l'estudi, que podria estar enllestit en unes dues setmanes, ja que des del govern han demanat a l'expert la màxima celeritat.

Pel que fa a l'aeroport, Jordana considera que s'haurà de valorar si es pot construir dins el país, i en aquest cas, si s'hauria d'optar per un aeroport o per un altiport. En el cas que es fes la instal•lació dins de les fronteres andorranes, Jordana ha manifestat que l'aeroport de la Seu d'Urgell i el d'Andorra podrien ser complementaris. I en aquest sentit, el ministre creu que s'hauria d'intentar arribar a un acord més global entre la Generalitat i el govern andorrà.

Mostrar formulari de contacte