Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Àngel Rubio presenta 'Fem petar la xerrada' a Castellciutat

Àngel Rubio presenta 'Fem petar la xerrada' a Castellciutat

L'acte, aquest diumenge a les 6, comptarà amb la intervenció de Miquel Parra i Marcel.lí Pascual El llibre també es presentarà dilluns a Organyà i dimarts a Oliana
Àngel Rúbio
18/04/2008 11:32

El contertulià de RÀDIOSEU Àngel Rubio durà a terme, a les portes de Sant Jordi, tres presentacions del seu llibre 'Fem petar la xerrada', que recopila la transcripció de 27 entrevistes en profunditat fetes a l'emissora entre el 1999 i el 2003.

La primera presentació serà a Castellciutat, aquest diumenge a les 6 de la tarda al Local Social. L'acte comptarà amb la introducció del president de l'Associació de Veïns, Miquel Parra; i de l'editor del llibre, Marcel.lí Pascual. Prèviament, també està programada una xerrada sobre records històrics del poble, a càrrec de Jordi Nistal, que precisament és un dels entrevistats al llibre d'Àngel Rubio.

Les properes presentacions seran a Organyà (dilluns a 2/4 de 10, a la Sala de les Homilies) i a Oliana (dimarts a 2/4 de 8, a la Biblioteca Escaler.

 

'Fem petar la xerrada' inclou una gran varietat de personatges de la Seu i l'Alt Urgell que són un testimoni de la vida social de la comarca durant el segle XX. Segons Rubio, els entrevistats “són gent molt variada però que tenen a dir alguna cosa interessant, i moltes vegades desconeguda per la majoria dels veïns de la Seu i comarca”. El col.laborador de RàdioSeu va decidir transcriure les entrevistes perquè considera “que era la millor manera per posar a l'abast de tothom un patrimoni personal, i a la vegada col•lectiu, que corre el perill de quedar oblidat”.

Les converses, que estan acompanyades de més de 70 fotografies, permeten conèixer algunes curiositats i particularitats de la vida social a la Seu. Per exemple, Miquel Mas explica l'anècdota de la primera caixa de Coca-Cola que va arribar a la Seu amb l'Alsina Graells o quan l'Ava Gardner va parar a fer un Martini a l'Hotel Mundial. Tres veïns de Castellciutat expliquen les picabaralles històriques entre el jovent de la Seu i els de Castellciutat; Vicenç Aubet parla dels antics raiers de Nargó i, per exemple, Jordi Rey recorda que no fa tants anys que el riu Valira era un dels millors rius truiters d'Europa.

Àngel Rubio té una empresa familiar del sector de l’automoció i havia estat regidor a l’Ajuntament de la Seu fins l’any 1999. Durant les dues darreres legislatures també va seguir intervenint a tots i cadascun dels plens municipals. Actualment és el Síndic Municipal de Greuges.

Mostrar formulari de contacte