Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Àngel Rubio serà el nou síndic municipal de greuges

Àngel Rubio serà el nou síndic municipal de greuges

El nomenament es fa al ple extraordinari d'aquest vespre. En la sessió, Joan Massa farà balanç del període 2003-2007
Massa, Ausàs i Rubio, en el relleu del síndic
14/01/2008 18:33

Àngel Rubio serà nomenat aquest vespre nou síndic de greuges municipal de la Seu d'Urgell, segons ha avançat l'Ajuntament urgellenc. Avui a les vuit del vespre tindrà lloc la celebració d'un ple extraordinari on es farà pública la memòria de la Sindicatura pel que fa al període 2003-2007, a càrrec del síndic sortint, Joan Massa Sarrado.

L'inici de les activitats de la institució del Síndic Municipal de Greuges de La Seu es va iniciar el 3 de març de 2003 amb el nomenament de Joan Massa, persona que fins al dia d'avui ha ostentat aquest càrrec. En el ple d'aquest vespre, l'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Ausàs, expressarà, com a alcalde i en nom de tota la corporació municipal, 'l'agraïment més sincer, més franc al primer Síndic Municipal de Greuges de la nostra ciutat, en Joan Massa i Sarrado'. L'alcalde urgellenc afirma també que 'Joan Massa ha fet una feina extraordinària, ha escoltat tothom, s'ha reunit amb tots els ciutadans que li han demanat, ha fet d'intermediari i ha actuat amb decisió i encert per millorar situacions, per accelerar tràmits, per imposar el sentit comú on a vegades l'administració és massa lenta, és massa freda i tancada en ella mateixa'.

Ausàs remarcarà també en el ple d'avui que amb Joan Massa, la Sindicatura Municipal de Greuges de La Seu d'Urgell ha esdevingut 'un nou punt de proximitat i de relació entre la ciutadania i l'administració municipal, un punt de proximitat que tindrà continuïtat amb el nou Síndic, amb la unanimitat de tots els grups municipals". L'alcalde urgellenc defineix Àngel Rubio com 'una persona apassionada per la Seu i la seva gent, que coneix perfectament l'administració municipal i que té un clara voluntat de servei públic i d'atenció a les persones'.

L'acte de renovació del càrrec de la figura del Síndic de Greuges Municipal també comptarà amb la presència de l'urgellenc Carles Dalmau Ausàs, actual president del Fòrum de Síndics i Defensors Locals de Catalunya i alhora Defensor del Ciutadà a Sant Boi de Llobregat, així com de Josep Escartín, vicepresident del Fòrum i Síndic de Greuges de Sabadell; i de Maria Glòria Valeri, Síndica de Greuges de Vilafranca del Penedès.

Actualment, ja hi ha més de 30 ciutats catalanes que disposen d'aquesta institució, algunes des de l'any 1990. Els defensors treballen i coordinen part de la seva actuació a través del Fòrum de Síndics i Defensors Locals.