Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Anna Pruna situa La Seu d'Urgell com 'un gran nucli de tecnificació esportiva' a Catalunya

Anna Pruna situa La Seu d'Urgell com 'un gran nucli de tecnificació esportiva' a Catalunya

La Secretaria General de l’Esport destinarà 900.000 euros per ampliar els serveis als usuaris del centre de tecnificació
Visita Anna Pruna a la Seu
07/03/2010 13:21

El Govern va aprovar aquesta setmana destinar més de 13 milions d’euros per a dur a terme 25 noves actuacions de construcció i condicionament de diversos punts i centres de tecnificació esportiva repartits pel territori català, que estan vinculades al desenvolupament del Pla de la Xarxa de Tecnificació Esportiva de Catalunya. Una d’aquestes actuacions serà la construcció a La Seu d’Urgell de la nova piscina coberta de tecnificació.

La subvenció de la Secretaria General de l’Esport per construir aquest equipament, de 900.000 euros, es concedeix a l’entitat Parc del Segre, que gestiona el Parc Olímpic del Segre, un dels centres de tecnificació esportiva inclosos en el Pla de la Xarxa de Tecnificació Esportiva.

“Els esportistes de la demarcació de Lleida disposaran d’un altre equipament de primer nivell que reforça el nostre objectiu de convertir el Parc del Segre en un dels grans referents de tecnificació del país”, ha assegurat Anna Pruna. Un conveni entre el Parc del Segre i el gestor de la piscina permetrà els esportistes fer un ús exclusiu de la piscina per desenvolupar els seus programes d’entrenament. Al Parc,,situat a 200 metres del centre històric de La Seu, es practiquen esports com ràfting, piragüisme, open-kayak, esquí de rodes, BTT i hidrotrineu. A més, a la zona es desenvolupa un programa de tecnificació en esquí de fons.

L’objectiu principal del Pla de la Xarxa de Tecnificació, aprovat l’any 2006, és establir una estructura de tecnificació que promogui les potencialitats esportives de cada territori i faciliti la pràctica esportiva de qualitat entre els joves sense que s’hagin d’allunyar del seu entorn familiar. “Les nostres actuacions volen garantir les màximes condicions possibles d’entrenament als esportistes catalans, així com potenciar l’excel•lència esportiva a partir dels condicionants específics de cada zona del país”, ha afegit la secretària general de l’Esport.
El nou equipament municipal s'ubicarà al costat de l'actual piscina d'estiu, situada a la zona esportiva, en un terreny de propietat municipal de 6.000 m2. A més de la piscina coberta, també es construiran uns espais polivalents per dur a terme diferent pràctiques esportives, com una sala de fitness i musculació, entre d'altres.

Per la seva part, l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha explicat que aquesta piscina coberta, juntament amb les instal•lacions esportives ja existents, ubicades tant a la zona esportiva municipal com al Parc del Segre, “configuraran una gran aposta esportiva de La Seu d'Urgell, pensada des d'una triple perspectiva: la de l'alta competició i tecnificació esportiva, la del foment de l'esport de base a través dels clubs i les escoles esportives municipals, i la del turisme esportiu”.
La inversió total per a la construcció de la piscina és d'uns 4,5 milions d'euros. L'Ajuntament de La Seu d’Urgell atorgarà una concessió administrativa, a través de concurs públic, per tal que un empresa concessionària aporti la resta de recursos per a la construcció d'aquest complex esportiu i alhora exploti l'activitat.

Amb aquesta i la resta d’actuacions, la Secretaria General de l’Esport vol continuar garantint als esportistes les millors condicions possibles pel que fa a infraestructures, programes de tecnificació i innovació tecnològica per ajudar-los a millorar el seu rendiment.

Mostrar formulari de contacte