Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Antoni Capdevila aposta per la fusió de les dues mancomunitats d'escombraries de l'Alt Urgell

Antoni Capdevila aposta per la fusió de les dues mancomunitats d'escombraries de l'Alt Urgell

Tanmateix, el nou president especifica que l'acord dependrà del pagament d'un deute de 284.000 euros dels pobles del sud de la comarca amb els del nord La Mancomunitat de l'Urgellet exigeix a la Meridional que faci efectiu l'import en una setmana o exigirà els diners per via judicial
Abocador de Benavarre
21/09/2011 12:50

La fusió entre les dues mancomunitats d'escombraries de l'Alt Urgell podria ser una realitat a finals de l'any que ve. Així ho ha manifestat l'alcalde de Ribera d'Urgellet, Antoni Capdevila, que ha estat designat recentment nou president de la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet. Tanmateix, l'acord entre les dues entitats dependrà del pagament d'un deute de 284.000 euros dels municipis del sud de la comarca amb els del nord, a més de l'acceptació dels objectius de reciclatge.

Pel que fa als diners, la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet ha acordat aquest dilluns en una reunió extraordinària reclamar els impagaments per abocaments a la planta de Benavarre a la Mancomunitat Intermunicipal de Gestió de Residus de l'Alt Urgell Meridional (MIGRAUM). Segons informa el diari Segre, l'ens atorga una setmana de termini per a fer efectiu l'import o, en cas contrari, exigirà aquesta quantitat econòmica per la via judicial. Recordem que la utilització del dipòsit per part dels pobles del sud es fa actualment amb el pagament avançat (47,40 euros per tona).

Capdevila considera que la situació s'ha allargat massa i que "resulta insostenible carregar amb un deute tan elevat en els temps que corren i que, a sobre, no és nostre".  El nou president subratlla que si s'efectua el pagament, "no caldrà apujar la taxa durant l'any, malgrat que l'Agència Catalana de Residus així ho indica".

Una altra de les assignatures pendents per a la fusió d'ambdues mancomunitats seria la del reciclatge i el compostatge. "No només es tracta que tothom pagui igual, per a la qual cosa caldrà parlar moltíssim, sinó que també caldrà aprendre a reciclar, i per això s'haurà de fer una important tasca de pedagogia".

Nova comissió gestora a la Mancomunitat de l'Urgellet

El passat dimecres, 14 de setembre, es va constituir la nova comissió gestora de la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet, que presidirà l'alcalde de Ribera d'Urgellet, Antoni Capdevila. El vicepresident de l'ens serà Miquel Caminal. Altres membres de l'ens són a partir d'ara Francisco Romero (representant de l'Ajuntament de Les Valls de Valira); Bartomeu Majoral (Ajuntament d’Alàs i Cerc); Albert Marquet (Ajuntament de Montferrer i Castellbò) i Jesús Fierro (Ajuntament de la Seu d'Urgell).

Capdevila, que ha substituït Jordi Calvet, es marca com a objectiu per als pròxims anys "l'optimització de recursos, el reciclatge permanent, l'austeritat en les despeses i treballar per no haver de pujar impostos".

Mostrar formulari de contacte