Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Antoni Martí es reuneix amb el ministre francès de Comptes Públics per coordinar mesures contra el contraban

Antoni Martí es reuneix amb el ministre francès de Comptes Públics per coordinar mesures contra el contraban

El cap de Govern d'Andorra s'ha compromès amb Gérald Darmanin a aprofundir en el conveni de cooperació transfronterera i en la coordinació entre agents d'ambdós països

Reunió entre Antoni Martí i Gérald Darmanin, a París (Foto: Govern d'Andorra)
Reunió entre Antoni Martí i Gérald Darmanin, a París (Foto: Govern d'Andorra)
23/01/2018 19:10

El cap de Govern d'Andorra, Antoni Martí, s’han reunit aquest dimarts amb el ministre d’Acció i Comptes Públics de França, Gérald Darmanin, per tractar diferents aspectes al voltant de la cooperació bilateral en la lluita contra el contraban.

Durant la trobada de treball, segons ha detallat el Govern andorrà, s’ha aprofundit en l’aplicació del Conveni relatiu a la cooperació transfronterera en matèria policial i duanera, aprovada pel Consell General i que es troba en tràmit parlamentari pel que fa a la República Francesa. Aquest conveni preveu, entre d'altres, la necessitat de reforçar la col·laboració entre els equips tècnics andorrans i francesos per fer front al tràfic il·licit de tabac, desenvolupar accions comunes per salvaguardar l’ordre i la seguretat pública i lluitar contra la delinqüència organitzada transnacional.

A la reunió, que ha tingut lloc a París, s’ha esmentat "l’estreta col·laboració entre ambdós territoris" per lluitar contra el contraban, després d'alguns episodis conflictius els darrers mesos al punt fronterer del Pas de la Casa. També s'ha volgut així donar seguiment a la reunió mantinguda, ara fa un any, per part del llavors ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i el predecessor de Darmanin, Christian Eckert. A la trobada també hi han participat el ministre andorrà de Finances, Jordi Cinca, i l’ambaixadora del Principat a França, Cristina Rodríguez.

Mostrar formulari de contacte