Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Antoni Morell cedeix al Comú de la Massana el seu fons de 15.000 llibres i documents

Antoni Morell cedeix al Comú de la Massana el seu fons de 15.000 llibres i documents

Com a agraïment, la biblioteca comunal portarà des d'ara el nom de l'escriptor, al qual també es farà un homenatge. La dació permetrà al centre de lectura doblar el seu fons bibliogràfic
Antoni Morell i David Baró (Foto: Comú de la Massana)
18/10/2016 18:20

L'escriptor Antoni Morell ha cedit al Comú de la Massana el seu fons bibliogràfic, que consta composat per 15.000 volums entre obres pròpies i llibres que ha anat recopilant. Aquest dilluns s'ha signat el conveni pel qual Morell feia oficial la donació del llegat "de tota una vida".

Com a agraïment, el cònsol major de la Massana, David Baró, ha anunciat que la biblioteca comunal s'anomenarà des d'ara Biblioteca Antoni Morell. Gràcies a aquesta cessió, el centre passarà a tenir ara més de 30.000 llibres, el doble que fins ara. A més a més les properes setmanes se celebrarà un acte d'homenatge a l'autor massanenc, com a mostra de reconeixement per la dació "irrevocable" de la totalitat de la seva col·lecció al fons bibliogràfic públic. Barí ha qualificat aquesta aportació, qualificada per Baró com "de gran valor", no només per a la vila sinó a nivell nacional.

L’òrgan comunal ja ha fet recepció d’uns 5.000 llibres als que l’autor calcula sumar els 10.000 restants en el transcurs del proper any. Tal com va descriure Morell, un cop hagi estat inventariada i organitzada pels tècnics comunals, el fons passarà a ser accessible a tothom. S'hi pot trobar les més variades temàtiques. Religió, filosofia i dret són alguns dels àmbits que enriqueixen una col·lecció completada per les seves mateixes obres.

Joan Massa, a l'administració del fons

L'escriptor ha nomenat un Consell d’Administració del fons, del qual formarà part l'urgellenc Joan Massa, juntament amb Manel Aguilar, Joan Gabriel i Francesc Badia, per fer el seguiment del procés.

El fons no consta únicament de llibres. També hi ha un important volum de documents de rellevància històrica per a Andorra. S'hi pot trobar manuscrits com ara "tot el Politar Andorrà", correccions de textos, originals, proves d’impremta o bé els mateixos originals de les obres de l’autor, veí d'Escàs.

Antoni Morell i Mora, nascut el 1941 a Barcelona, de mare andorrana, ha exercit d'advocat i ha treballat a l'administració pública d'Andorra. Llicenciat en Història Contemporània i en Dret. Entre 1973 i 1979 va ser secretari de la Sindicatura General. Entre 1981 i 1984, després de les primeres eleccions generals al Principat, va ser secretari general del Govern encapçalat per Òscar Ribas. Va ser cofundador de la revista Andorra 7 i ha col·laborat en mitjans com ara Diari d'Andorra, El Periòdic, Set Dies, La Vanguardia i Avui.

Mostrar formulari de contacte