Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Antoni Navinés serà diputat provincial

Antoni Navinés serà diputat provincial

L'alcalde pedani de l'EMD de la Vila i Vall de Castellbò substitueix Antoni Capdevila, de Ribera d'Urgellet El polític de CIU formarà part de l'equip de govern a la Diputació de Lleida, que presidirà l'alcalde de Fondarella i president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Joan Reñé
Diputació de Lleida
15/06/2011 11:25

L'alcalde pedani de l'EMD de la Vila i Vall de Castellbò, Antoni Navinés, fins ara també tinent d'alcalde del municipi de Montferrer i Castellbò, serà diputat provincial, rellevant en el càrrec Antoni Capdevila, de Ribera d'Urgellet. Navinés formarà part de l'equip de govern a la Diputació de Lleida, que presidirà l'alcalde de Fondarella i president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Joan Reñé.

Un cop coneguda la notícia, Navinés s'ha mostrat satisfet que s'hagi pensat en un representant del municipi de Montferrer i Castellbò per al nou escó de diputat provincial.

Navinés mantindrà una ronda de converses per conèixer les demandes de cada municipi alturgellenc a la Diputació, en un moment de menys disponibilitat econòmica.

Nou president a la Diputació

Joan Reñé era una dels noms que sonaven amb més força per presidir la corporació municipalista després dels bons resultats que van aconseguir els nacionalistes en les passades eleccions municipals del 22 de maig.

CiU tindrà durant aquest mandat 13 diputats a l'ens provincial, més un de Convergència Aranesa; el PSC en tindrà 7; ERC, 2; i el PP, també 2. La Diputació havia estat governada els últims 4 anys amb un pacte entre el PSC i ERC, que va fer president a l'alcalde de Montgai (Noguera), el republicà Jaume Gilabert.

A més de Reñé i Navinés, també ocuparan un lloc a la Diputació de Lleida per part de CiU l'alcalde d'Almacelles, Josep Ibarz; el regidor a la Paeria Miquel Padilla; l'alcaldessa d'Aitona, Rosa Maria Pujol; l'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló; l'alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé; i quedarien pendents per ratificar cinc noms per Cervera, Balaguer, les Borges Blanques, Tremp i Solsona.

Pel PSC estan confirmats Josep Ramon Branzuelas, d'Almacelles; Alexandra Quadrat, d'Alcoletge; Enric Colom, de Torre-serona; Pere Gatnau, de Mollerussa; Joan Gómez, de Lleida; Miquel Aguilà, de Balaguer; i Joan Amézaga, de Tàrrega.

El PP situarà el regidor a la Paeria, Salvador Puy, i està per confirmar o bé la portaveu al mateix Ajuntament, Inma Manso, o Jaume Izcara, d'Aitona.

Per ERC és previsible que repeteixi el fins ara president de la Diputació i alcalde de Montgai, Jaume Gilabert. Encara restaria un segon diputat pendent de decidir.

Convergència Democràtica Aranesa ja va anunciar que situaria a l'ens provincial en Pau Perdices, de Vielha.

Amb l'elecció de Reñé, CiU recupera la dinàmica de situar al capdavant de la Diputació algú de Mollerussa o el Pla d'Urgell, Reñé ostentarà el càrrec que ja van ocupar Josep Grau, Jaume Culleré i Ramon Companys. Els darrers membres de CiU que van ocupar el càrrec de la Diputació de Lleida van ser Josep Pont, de Bellpuig (Urgell), i Isidre Gavín, que va ser cap de l'oposició a la Paeria durant dos mandats.

Mostrar formulari de contacte