Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Antoni Navinés pren possessió del seu escó a la Diputació de Lleida

Antoni Navinés pren possessió del seu escó a la Diputació de Lleida

El representant alturgellenc ha iniciat la seva segona legislatura a la corporació en el ple extraordinari de juliol. L'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, repeteix com a vicepresident del Patronat de Turisme

Antoni Navinés, a la Diputació (ACN/Oriol Bosch)
Antoni Navinés, a la Diputació (ACN/Oriol Bosch)
27/07/2015 09:05

Antoni Navinés ha pres possessió del seu escó a la diputació de Lleida en el ple extraordinari celebrat aquest divendres passat. L'alcalde pedani de Castellbò, que no va poder ser en la constitució de l'ens, inicia la que és la seva segona legislatura consecutiva a l'ens provincial, en el qual el president, Joan Reñé, també encara el segon mandat després de ser investit amb el suport de CiU, ERC i el PSC.

En el ple també es va fer les designacions per ens autònoms. L'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, repetirà com a vicepresident del Patronat de Turisme, segons ha informat l'ACN. L'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ha estat nomenat responsable del CEEI Lleida; Rosa Pujol serà vicepresidenta de l'IEI, i l'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, s'ocuparà de l'àrea de tributs.

Manca saber encara el nom del nou director del Patronat de Turisme de la Diputació. Un càrrec que durant els darrers 4 anys ha tingut Jordi Blanch.

UA demana una comissió sobre la situació dels pobles de muntanya

El diputat aranès d'Unitat d'Aran, Paco Boya, ha aprofitat també per reclamar una comissió per tractar la situació de les zones de muntanya. En la seva intervenció Boya ha plantejat també la necessitat d'intentar solucionar la situació creada per l'actual proposta de repartiments dels fons Feder, que exclou les Diputacions i agrupacions de municipis de menys de 20.000 habitants.

En aquest sentit, Boya ha manifestat que ''el programa del fons europeu Feder ha determinat 4 àrees urbanes susceptibles d'implementar estratègies de desenvolupament urbà sostenible, però les Diputacions no encaixen en aquesta tipologia''. Així doncs, ''es desaprofita l'experiència de gestió d'aquestes institucions i la seva capacitat de co-finançament necessària per a aquests programes i de la què els municipis petits no disposen''.

Sobre la comissió específica per a les zones de muntanya, Boya ha declarat que "hi ha un gran nombre de municipis de muntanya que tenen unes necessitats molt concretes i urgents, entre elles evitar el seu despoblament i l'aplicació de criteris d'actuació que no es regeixin únicament pel nombre d'habitants".

Mostrar formulari de contacte