Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Aposta per la innovació en la producció i la gestió de la fusta al Pirineu

Aposta per la innovació en la producció i la gestió de la fusta al Pirineu

El Govern català ha aprovat la subscripció d’un conveni destinat a finançar accions concretes de cooperació transfronterera
Projecte Boscos de Muntanya 2015
05/10/2016 18:52

El Govern ha aprovat la subscripció d’un conveni entre els principals actors de la gestió forestal al Pirineu per impulsar i dinamitzar la producció i la gestió de la fusta a Catalunya. Amb una dotació propera als dos milions d’euros euros, l'acord permetrà finançar accions concretes de cooperació transfronterera entre els socis de les regions i comunitats autònomes pirinenques. El document se subscriu en el marc d’iForWood, un projecte d'innovació per aconseguir una major valorització dels productes forestals.

La major part de la superfície de bosc al Pirineu es troba en zones de muntanya amb elevats pendents i poques infraestructures, fet que dificulta la rendibilitat de les intervencions. L'activitat empresarial del sector és baixa i el consum depèn molt de les importacions. La finalitat del projecte iForWood és la de contribuir a l'augment de la rendibilitat dels aprofitaments forestals i la millora de la competitivitat i productivitat de les empreses de fusta a través de la cooperació en matèria d'R+D+I.

Els objectius específics són formar i informar els professionals del sector, forestals i prescriptors de fusta en noves eines, fórmules de comercialització, productes i les seves aplicacions. Així mateix, es vol incorporar noves eines, tècniques i metodologies en els aprofitaments forestals i en la venda de la fusta al Pirineu. Per últim, s'intentarà millorar i innovar en els processos de transformació i comercialització dels productes fusters del territori.

Conveni transfronterer

El conveni serà de caràcter transfronterer amb diverses entitats públiques i privades nacionals i comunitàries. A Catalunya hi participaran el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, el Consorci Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i el Centre de la Propietat Forestal. Per part de França hi ha involucrats 3 organismes de la regió del Midi Pyrénées (FORESPIR, Union Grand Sud des Communes Forestières i CRITTBois Midi-Pyrénées), a més del Centre National de la Propriété Forestière i l’OFFICE NATIONAL DES FORÊTS. També hi participen la Fundación Hazi Fundazioa del País Basc, Gestión Ambiental de Navarra S.A. i la Diputació General de l’Aragó.

Mostrar formulari de contacte