Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Aprovada a Andorra una quota de 600 autoritzacions d’immigració de residència sense treball

Aprovada a Andorra una quota de 600 autoritzacions d’immigració de residència sense treball

Decisió per allargar les autoritzacions d’immigració temporals fins al 31 de maig. Nou vol des de Barcelona en direcció a Buenos Aires amb 75 temporers argentins
Frontera d'Andorra
13/05/2020 17:55

El Consell de Ministres d'Andorra ha aprovat aquest dimecres, a proposta del titular de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, el Reglament de la quota d’autoritzacions d’immigració de residència sense treball, que estableix que es poden lliurar fins a 600 permisos d’aquesta tipologia.

Tenint en compte que el darrer contingent de 600 autoritzacions que es va aprovar el 8 de març del 2017 es troba gairebé esgotat, s’ha considerat necessari activar una nova quota del mateix abast que permeti continuar donant resposta a aquesta demanda. A data d’avui, s’han exhaurit un total de 568 autoritzacions del contingent global de quota, distribuïdes en 454 autoritzacions de residència sense activitat lucrativa, 28 autoritzacions per projecció internacional, 77 autoritzacions per raons d’interès científic, cultural i esportiu, i 9 autoritzacions de residència per ingrés en centres geriàtrics privats o per ingrés en centres de cures mèdiques o terapèutiques privats.

La nova quota aprovada preveu un total de 600 autoritzacions de residència sense treball repartides igual que en la darrera quota. És a dir, en 490 autoritzacions per a residència sense activitat lucrativa, 30 autoritzacions de residència per a professionals amb projecció internacional, 50 autoritzacions de residència per raons d’interès científic, cultural i esportiu, i 30 autoritzacions de residència per ingrés en centres geriàtrics privats o per ingrés en centres de cures mèdiques o terapèutiques privats.

Allargament de les autoritzacions temporals

D'altra banda, l'executiu andorrà ha aprovat també l’allargament fins al 31 de maig de les autoritzacions d’immigració temporals –de la campanya d’hivern 2019-2020– de totes aquelles persones que romanen a Andorra perquè els seus països no han permès el retorn dels nacionals o bé per les dificultats de mobilitat a causa de la pandèmia del SARS-CoV-2.

En aquest sentit, el govern recorda que el passat 1 d’abril es va prorrogar les autoritzacions dels temporers fins al 3 de maig, ja que hi havia molts països, especialment de l’Amèrica del Sud, que van tancar el seu espai aeri. I és que amb les accions preses per molts governs per limitar la circulació de les persones, no tots els titulars d’autoritzacions temporals d’immigració han pogut abandonar el Principat, que en una situació normal, un cop acabada la temporada d’hivern, haurien tornat als seus països. El Govern va tornar a allargar els permisos fins al 15 de maig i vist que avui dia la situació segueix essent similar, s’ha aprovat prorrogar aquesta tipologia d’autoritzacions fins al 31 de maig del 2020.

Nou vol amb temporers argentins

En qualsevol cas, es destaca que des del Ministeri d’Afers Exteriors se segueix en contacte i en coordinació constant amb la xarxa diplomàtica dels països d’origen dels temporers per agilitzar la seva repatriació. De fet, avui mateix ha sortit un nou vol des de Barcelona en direcció a Buenos Aires amb 75 temporers argentins, que fins ara es trobaven al Principat.

Mostrar formulari de contacte