Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / La Seu aprova modificar la taxa de l'aigua per al petit comerç i els autònoms

La Seu aprova modificar la taxa de l'aigua per al petit comerç i els autònoms

El text de Compromís X La Seu va rebre el vistiplau de l'equip de govern (PDeCAT) i ERC, que van proposar algunes modificacions en la proposta

Carrer dels Canonges de la Seu d'Urgell
Carrer dels Canonges de la Seu d'Urgell
20/09/2017 19:30

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell va aprovar per unanimitat dimarts passat, 12 de setembre, una moció de Compromís X La Seu per buscar una fórmula per adequar la factura de l'aigua al consum real dels establiments comercials i els professionals autònoms. El text argumenta que actualment algunes activitats econòmiques es troben catalogades en l'àmbit "industrial", fet que les obliga a pagar un consum mínim quadrimestral "excessiu" de 20m3 d’aigua, independentment de la despesa efectuada.

El tinent d'alcalde d'Hisenda, Jesús Fierro (PDeCAT), va mostrar-se a favor de l'aplicació d'aquest tipus d'incentius, però va qüestionar que l'ordenança pugui modificar-se sense un estudi previ sobre el servei d'aigua, tal i com sol·licita la petició. Així mateix, també va expressar els seus dubtes sobre les persones que se n'han de beneficiar i va proposar consensuar una esmena per arrodonir el redactat, "incloent els sectors que més necessiten aquesta mesura". 

En el seu torn de paraula també ERC va posar sobre la taula una transacció en el mateix sentit, i el portaveu republicà, Francesc Viaplana, va instar a consensuar la moció final, proposta que va ser acceptada pel regidor de Compromís, Joan Barrera. El polític urgellenc va recordar la importància de modificar la taxa per ajudar el petit comerç urgellenc, "que paga un preu de l'aigua desproporcionat en un moment en què la situació econòmica és preocupant". 

Les modificacions suposaran un import de 1.500 euros per a l'Ajuntament i un estalvi d'1,17 euros al mes per al establiments. Un cop acordat el redactat, es notificarà a l'UBSU i l'Associació de Veïns i Comerciants del Casc Antic.

Mostrar formulari de contacte