Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Aprovada la cessió d'una planta per ampliar la Residència de Gent Gran de la Seu

Aprovada la cessió d'una planta per ampliar la Residència de Gent Gran de la Seu

El servei creixerà fins a les 40 places mitjançant l'espai disponible de l'edifici del Centre Cívic. La mesura tira endavant amb el suport de l'equip de govern (PDeCAT) i ERC i l'abstenció de Compromís i la CUP
Edificis del Sant Hospital i del Centre Cívic
19/10/2017 18:55

El ple del mes d'octubre de l'Ajuntament de la Seu ha aprovat la cessió a la Fundació Sant Hospital d’una planta de l’edifici del Centre Cívic El Passeig, per tal d’ampliar la Residència de Gent Gran fins arribar a una capacitat de 40 places per a padrins i padrines. La mesura va tirar endavant amb els 9 vots a favor (PDeCAT i ERC) i 7 abstencions (Compromís i CUP).

Durant el debat, la CUP va dir que la mesura no és dolenta per ella sola però sí que ho és “el model sanitari de la ciutat”, perquè creuen que “s’està improvisant” a l’hora de fer obres i reformes. Pau Lozano opina que “no és si toca o no toca; és que és improvisat", tot esmentant com a exemple que properament "hi haurà tot un espai a l’hospital (l’actual CAP) on no se sap què s’hi farà”. Lozano conclou que “és una bona notícia augmentar les places de residència, però és insuficient, i a la llarga tornarà a ser un problema”.

En canvi, per ERC Xavi Munt es va mostrar satisfet pel fet que s’hagi trobat aquesta via per donar resposta a la necessitat urgent d’oferir més places de residència. Munt subratlla que la cessió “permetrà les esperades obres d’ampliació de la residència, que és una demanda de la societat”, inclosa al programa electoral de la formació republicana.

Compromís va justificar l'abstenció en apuntar que aquesta mesura no acabarà amb els “problemes d’espai”. Òscar Ordeig creu que “potser era millor fer una residència de nova planta, tenint en compte l’envelliment al Pirineu”, i va plantejar que per tirar-ho endavant hi haurien ajudat ens 4,5 milions d’euros que sumen les inversions d'aquesta ampliació de la residència (2,5 milions) i el nou magatzem de les brigades (2 milions).

Ordeig va recordar que el 2008 l’equip de govern va anunciar que cedirien terrenys per a una nova residència i que el 2011 van dir que seria una realitat la propera legislatura, i que “no s’ha complert ni una ni l’altra”. El portaveu del primer grup de l'oposició conclou que “cal reforçar l’atenció primària, però no a canvi d’afectar l’atenció hospitalària, en la qual s’ha retallat o traslladat serveis”.

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla (PDeCAT), va respondre aquestes intervencions tot recordant que “sempre hi ha la tendència a dir ‘no feu res’, i quan es fa i ja s’ha explicat, resulta que està mal fet”. Batalla va subratllar que “ara l’hospital té sobre la taula una inversió important per reformar-se” i que cal aprofitar-la perquè “hi ha una bona oportunitat perquè sigui així, amb l’ajut de la Generalitat i la Diputació, i no ha estat fàcil obtenir aquests recursos”.

Sobre la residència de nova planta, el batlle urgellenc va rememorar que “hi va haver un conveni signat amb la Generalitat en l’última etapa del tripartit, però si no va tirar endavant va ser perquè l'executiu hi havia posat la clàusula ‘en funció de la disponibilitat pressupostària’”, cosa que considera que va ser “un engany” per part de la consellera d’aquella època. Finalment, Batalla va voler deixar clar que “no hi ha cap improvisació” perquè de la cessió actual “ja fa tres anys que se’n havia parlat, i n’hi ha mapes i documents” i que és un projecte “molt treballat des de tots els àmbits com ara finançament i utilització d’espai, i que ara comença a caminar”.

Mostrar formulari de contacte