Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Aprovada la creació d'un nou camí per a bicicletes a la llera del riu Garona

Aprovada la creació d'un nou camí per a bicicletes a la llera del riu Garona

El trajecte uneix el Pònt deth Saut deth Lop amb la frontera amb França. El pressupost d’execució és d’uns 750.000 euros, finançats pel Conselh Generau d’Aran i els fons del Projecte Transgarona Interreg Espanya-França-Andorra
Riu Garona (Foto: Conselh Generau d'Aran)
16/06/2022 12:45

La Comissió territorial d’urbanisme de la Val d’Aran, presidida pel director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme, Agustí Serra, ha donat llum verda aquest dijous a la creació del camí Transgarona per a bicicletes i senderistes, que transcorrerà per la llera del riu Garona des de Pònt deth Saut deth Lop fins a la frontera amb França.

El projecte aprofitarà i habilitarà el ‘Camí Reiau’, amb l’obertura de tres nous trams per donar continuïtat al traçat, entre Eth Pònt de Rei i Pontaut, Pontaut i Pònt dera Lana i Pont de Hèr i Pònt deth Saut deth Lop i Era Bordeta. Els nous recorreguts preveuen la construcció de passarel·les metàl·liques per creuar el riu i murs d’esculleres.

L’objectiu és potenciar traçats alternatius a la carretera N-230 i potenciar activitats esportives, lúdiques i turístiques en l’àmbit del riu Garona. L’estudi de mobilitat preveu una mitjana de 30 usuaris al dia, arribant al centenar d’usuaris en les jornades de màxima afluència.

El projecte també preveu un retorn econòmic a partir dels establiments de venda i lloguer de bicicletes, serveis turístics o la restauració. El pressupost d’execució és d’uns 750.000 euros, finançats pel Conselh Generau d’Aran i els fons del Projecte Transgarona Interreg Espanya-França-Andorra.

Mostrar formulari de contacte