Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Aprovada la modificació de l'Ordenança de sorolls i vibracions de la Seu

Aprovada la modificació de l'Ordenança de sorolls i vibracions de la Seu

Els canvis en la normativa han rebut el vistiplau de l'equip de govern (Convergència), Compromís i ERC, mentre que la CUP hi ha votat en contra. El ple acorda també per unanimitat la pròrroga del termini d'informació pública de l'Ordenança reguladora de rètols i publicitat

Ple municipal de la Seu (14.11.2016)
Ple municipal de la Seu (14.11.2016)
16/11/2016 19:05

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha fet aquest dilluns l'aprovació definitiva de la modificació de l'Ordenança de sorolls i vibracions. El canvi de la normativa va comptar amb el vot a favor de l'equip de govern (Convergència), Compromís i ERC, i el vot contrari de la CUP. Prèviament, els grups municipals també van donar resposta a les al·legacions presentades envers l'ordenança, que van ser estimades parcialment.

De les al·legacions proposades per la CUP, l'Associació d'Hostaleria de l'Alt Urgell i l'Associació de Veïns del Carrer Canonges, el plenari va acceptar, tenint en compte que el document només afectarà entre 5 i 10 establiments de la ciutat, que siguin només els nous locals els qui hagin de fer l'adaptació. En el cas dels actuals, hauran de fer els passos necessaris si el consistori urgellenc els fa un requeriment. Tanmateix, la valoració va deixar de costat d'altres al·legacions vinculades amb la convivència i que, segons va indicar el tinent d'alcalde de Serveis Centrals, Jesús Fierro, "s'hauran de solucionar per un altra via". Així mateix, es va descartar puntualitzacions referents a annexes que no estan en l'aprovació inicial.

Els canvis normatius han de facilitar el compliment de l'ordenança de sorolls i vibracions, aprovada per unanimitat el mes de maig de l'any passat, tal i com exigia la Llei de Protecció contra la Contaminació Acústica de la Generalitat de Catalunya.

Pel que fa a les votacions del plenari, Pau Lozano, regidor de la CUP, va proposar que el redactat de l'ordenança especifiqués de forma més concreta els establiments que tenen l'obligació d'instal·lar un limitador de so. "Això evitaria confusions", va indicar Lozano. L'equip de govern, però, va rebutjar la petició assegurant que "queda clar que només va adreçada als bars musicals".

Ordenança de rètols i publicitat

El ple municipal també ha aprovat per unanimitat aquest dilluns prorrogar fins al 15 de desembre el termini per presentar suggeriments o al·legacions a la nova ordenança municipal relativa a rètols i publicitat als carrers del municipi. La decisió s'ha pres després que bona part de les empreses de la ciutat han expressat la preocupació per contingut del nou text, ja que estimen que obligaria a canviar al voltant del 80% dels rètols principals dels establiments de la ciutat.

Mostrar formulari de contacte