Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Aprovada la implantació de punts de trobada a la Seu d'Urgell, Vielha i Tremp

Aprovada la implantació de punts de trobada a la Seu d'Urgell, Vielha i Tremp

La Comissió de Drets Socials ha donat el vistiplau per unanimitat a una proposta de resolució del PSC per possibilitar el servei per a menors en situacions de conflictivitat familiar
Sílvia Romero, diputada PSC al Parlament de Catalunya (Foto: PSC)
16/09/2021 11:25

El Govern de la Generalitat implantarà en breu els serveis tècnics de punt de trobada a la Seu d'Urgell, Vielha i Tremp. Així es desprèn de la proposta de resolució aprovada per unanimitat aquest dimecres a la Comissió de Drets Socials del Parlament.

La diputada del PSC per Lleida, Pirineu i Aran al Parlament de Catalunya, Sílvia Romero, ha recordat que "aquests serveis són recursos gratuïts del Departament de Drets Socials que faciliten llocs neutrals per atendre i protegir menors en situacions de conflictivitat familiar".  I ha especificat: "Solen ser fills o filles de pares separats, entre els quals no hi ha entesa i el jutge fixa unes mesures cautelars, un règim de trobades i lloc d’intercanvi, que són aquests punts de trobada". L'espai s’usa també per a nens i nenes tutelats, als quals se’ls determina dia i hora per veure els pares biològics sota la supervisió de professionals.

En aquest sentit, la també diputada al Parlament, Judith Alcalà, ha recordat que "dels 23 serveis que hi ha tot Catalunya, només n'hi ha un a la demarcació de Lleida, concretament a Lleida capital, el que suposa llargs desplaçaments de menors i familiars". Alcalà assenyala que "cal una ampliació o reestructuració d’aquest servei, que permeti disposar de més espais d'aquest tipus al territori" i destaca que "les nostres comarques porten massa anys suportant la desinversió i el dèficit d’infraestructures i serveis, el que accelera la despoblació".

El PSC assegura que estarà pendent que aquests serveis que s’han aprovat s’implementin en breu.

Mostrar formulari de contacte