Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Aprovada una moció perquè la Generalitat continuï finançant les llars d'infants municipals

Aprovada una moció perquè la Generalitat continuï finançant les llars d'infants municipals

L'acord del plenari de la Seu s'ha pres aquest dilluns per unanimitat, a instàncies d'ICV El text recorda que el departament d'Ensenyament ha de subvencionar la creació, la consolidació i el sosteniment de places per a infants de zero a tres anys
Llar d'Infants Els Minairons
17/12/2014 18:39

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat per unanimitat una moció presentada per ICV en què se sol.licita que la Generalitat recuperi la partida destinada a finançar les llars d'infants municipals, d'acord amb la Llei d'Educació de Catalunya. L'acord es farà arribar al departament d'Ensenyament i a l'AMPA de la Llar d'Infants Els Minairons.

La moció recorda que el Departament d'Ensenyament ha de subvencionar la creació, la consolidació i el sosteniment de places per a infants de zero a tres anys en escoles bressol de titularitat municipal (art. 198). També s'hi especifica que la Generalitat té un deute econòmic pendent amb els ajuntaments dels darrers cursos escolars, "malgrat que ara es vulgui traspassar la gestió d'aquests ajuts a la Diputació de Lleida".

El portaveu del grup d'ICV-EUiA, Antoni Viñals, remarca que els comptes de l'administració catalana pel 2015 que s'han presentat al Parlament "suposen l'eliminació del finançament de les escoles bressol i llars d'infants i això agreuja la situació d'un servei bàsic".

Per la seva banda, des de l'equip de govern (CiU), el regidor d'Ensenyament, Jordi Martín, va destacar "l'aposta del seu grup per l'ensenyament, malgrat el context econòmic" i es va mostrar favorable a que els diners arribin "de la manera que sigui als municipis", fent referència a la Diputació. Tot i això, va valorar positivament instar al compromís de la Generalitat envers els consistoris un cop se superi la crisi actual.

Mostrar formulari de contacte