Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Aprovades les bases per adjudicar les obres d'urbanització de la plaça de Joan Sansa

Aprovades les bases per adjudicar les obres d'urbanització de la plaça de Joan Sansa

Els treballs, pressupostats en gairebé un milió d'euros, s’iniciaran aquest estiu. La intervenció farà possible que la Seu compti amb un nou espai de centralitat
Plànol de la plaça de Joan Sansa
20/05/2016 18:35

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat les bases del concurs per adjudicar les obres d’urbanització de la plaça de Joan Sansa. Així ho ha anunciat aquest matí l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, en el programa 'Fil directe', de RàdioSeu.

L’execució de l'obra compta amb un pressupost de 956.275,23 euros i es realitzarà mitjançant un procés de contractació per un import de 571.093,03 euros. L'altra part dels treballs l'assumiran les brigades municipals, que duran a terme tasques pressupostades en 385.182,20 euros. Albert Batalla remarca que la modalitat que s’acaba de licitar és l’externa, "ja que la resta del finançament s'aportarà a través de fons propis del consistori urgellenc".

L’obertura de les pliques que s’hagin presentat al concurs públic tindrà lloc durant la setmana de Sant Joan (24 de juny), mentre que l’adjudicació de les obres podria fer-se efectiva al voltant de la setmana de la festivitat local de Sant Ot (7 de juliol). “Amb aquest calendari es pot afirmar que les obres per urbanitzar la plaça de Joan Sansa s’iniciaran ja aquest estiu”, ha assegurat l'alcalde de la Seu.

Batalla també ha subratllat que amb aquesta intervenció es resoldrà "un dèficit molt important a la nostra ciutat" i ha incidit en el fet que serà "uns dels projectes urbanístics més ambiciosos de la legislatura actual”. Així mateix, s'ha mostrat convençut que amb la urbanització "s'aconsegueix un nou espai de centralitat a la Seu d'Urgell”.

El projecte

El projecte d’urbanització de la plaça Joan Sansa ha estat dissenyat i redactat pels serveis tècnics municipals (arquitecte, arquitecte tècnic, enginyer i jardiners), mentre que la Regidoria d'Urbanisme de l'Ajuntament de la Seu ha fet una feina “molt important” d'interlocució amb els representants dels veïns amb l'objectiu de tenir el seu aval. El diàleg obert també s'ha mantingut amb tots els grups municipals del consistori "perquè la intervenció comptés amb el màxim consens possible".

La plaça de Joan Sansa, que consta de 8.900 metres quadrats de superfície, està subdividia en quatre parts, ja que s'hi entrecreuen el passeig de Pasqual Ingla i el carrer del Comtat d'Urgell. Amb les obres d'urbanització passarà a tenir una superfície única. El carrer del Comtat d'Urgell, que va de nord a sud, serà de trànsit lent i no s'hi podrà aparcar. Pel que fa el passeig de Pasqual Ingla, tindrà continuat entre les avingudes del Salòria i de Pau Claris.

La plaça, dividida en quadrants, comptarà amb quatre espais ben diferenciats pel que fa a usos i delimitats per la vegetació. Així, al quadrant sud-oest encabirà una pista de joc poliesportiva per a esbarjo, mentre que la part sud-est s'hi construirà una pista de patinatge. El quadrant nord-oest disposarà de dues zones de jocs infantils, una per a infants de 0 a 3 anys, i una altra, per a nens i nenes a partir de 3 anys. Al quadrant nord-est s'hi construirà un escenari fix que esdevindrà un nou espai cultural de petit format.

Mostrar formulari de contacte