Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Aprovat el Pla de Joventut de la Seu per als pròxims quatre anys

Aprovat el Pla de Joventut de la Seu per als pròxims quatre anys

El document, que aporta un seguit d'accions per millorar els serveis i recursos per a joves, ha obtingut el suport de l'equip de govern (Convergència), Compromís X La Seu i ERC, mentre que la CUP hi ha votat en contra
Ple extraordinari a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell
09/09/2016 11:55

La Seu d'Urgell ha aprovat aquest dijous en un ple extraordinari el Pla Local de Joventut 2016-2019, que pretén millorar els serveis, activitats i recursos dirigits al col·lectiu de joves a través de diferents accions sorgides d'una diagnosi que prèviament han portat a terme els tècnics municipals. El document ha comptat amb el vistiplau de l'equip de govern (Convergència), Compromís X La Seu i ERC, mentre que hi ha votat en contra la CUP.

En el pla es destaca la creació d'una aplicació per a mòbils per millorar la comunicació amb el jovent o un programa nou de cultura i lleure que conjugarà activitats relacionades amb l'esport i el patrimoni de la ciutat. L'aprovació permet ara l'Ajuntament accedir a la línia de subvencions prevista per la Generalitat de Catalunya. Així ho destaca la regidora de Joventut del consistori urgellenc, Sílvia Iscla, que justifica la celeritat de la tramitació pels terminis marcats per la Generalitat. Tot i així, Iscla deixa clar que les accions previstes es podran ampliar o modificar a petició dels grups o en relació amb les necessitats que vagin sorgint al llarg dels pròxims 4 anys. "Ha de ser una eina capaç d'adaptar-se als canvis i que doni resposta a les demandes del jovent", indica.

L'estudi de la situació actual dels joves de la Seu s'ha dut a terme a través de 600 enquestes i debats amb el col.lectiu per saber quines necessitats té i establir les propostes per cobrir-les.

Posicionaments polítics

La regidora de Compromís X La Seu, Conxita Rabasa, ha donat aquest dijous suport al document aportant propostes "des del punt de vista tècnic i polític". Rabasa creu que es tracta d'un Pla de Joventut "millorable" en relació amb l'avaluació de les accions i objectius. "El seguiment hauria de ser més acotat, més concret i efectiu per donar continuïtat o modificar el contingut", remarca.

Des de Compromís X La Seu també es destaca la importància de tenir en compte en el pla la davallada de la població jove; l'accés a l'habitatge, en què cal la revisió de la borsa ofertada, o el treball, en què proliferen els contractes en precari i els joves preparats no retornen al món rural. "Són aspectes que s'han de treballar des dels municipis però també al Parlament, on es poden traslladar les inquietuds", manifesta Rabasa. Finalment, la regidora considera imprescindible fer passos endavant per a la cohesió social. "Ens posem a disposició de l'equip de govern per treballar plegats", indica.

Xavi Munt, regidor d'ERC, també es mostra disposat a col·laborar per aportar altres punts de vista al pla. "No ens ha agradat perquè no és novedós i està basat en el document que s'ha aplicat els darrers 4 anys", explica. El polític urgellenc puntualitza: "ERC ha optat pel vot a favor per no perdre les subvencions i perquè se'ns ha garantit que serà un planejament obert, que es podrà controlar a través de les comissions informatives i del qual n'obtindrem informació directa aportada pels tècnics de joventut". Munt insta l'equip de govern "a ser més àgil quan s'ha de treballar en un tema important com aquest" i lamenta que no s'hagi pogut debatre de forma àmplia.

Finalment, Pau Lozano, regidor de la CUP al consistori urgellenc, s'ha posicionat en contra del Pla Local de Joventut qüestionant la metodologia utilitzada en la redacció del contingut i les accions plantejades. "En el procés participatiu s'ha obviat una gran part del jovent organitzat que, tot i que l'Ajuntament assegura que sí se'ls va convocar perquè opinés, no eren en el debat de les propostes, cosa que és una mancança bàsica", assenyala Lozano. I afegeix: "Si el jovent no es fa seves les propostes, no funcionaran". El regidor cupaire també lamenta la visió "paternalista" del consistori envers els joves, "que limita la seva autonomia".

Mostrar formulari de contacte