Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Aprovat el primer conveni col·lectiu dels Pompièrs d'Aran

Aprovat el primer conveni col·lectiu dels Pompièrs d'Aran

L'acord, que regula la seva situació laboral, agrupa els diferents col·lectius que operen en les emergències
Reunió en què s'ha aprovat el conveni col·lectiu dels Pompièrs d'Aran (Foto: Conselh Generau d'Aran)
29/03/2021 18:18

Els professionals de Pompièrs Emergéncies SL comptaran a partir d'ara amb un conveni que regula la seva situació laboral i la descripció dels grups professionals, millorant així les seves condicions de treball. La negociació de l'acord s'emmarca dins del procés d'implementació del nou sistema de gestió integral d'emergències a l'Aran.

El Consell d'Administració de Pompièrs Emergéncies ha aprovat el document, després de dos anys de negociacions amb els representants dels treballadors. El conveni agrupa els diferents col·lectius que operen en les emergències a l'Aran (extinció d'incendis, el Grup de Rescat en Muntanya, transport sanitari i protecció civil), que fins ara tenien situacions laborals diferents.

L'acord servirà per brindar seguretat laboral i, amb la definició dels grup professionals, facilitar possibles promocions en la plantilla mitjançant les convocatòries oportunes.

Cas singular

La síndica d'Aran, Maria Vergés, ha dit que "el conveni representa un cas singular i únic", ja que no hi ha antecedents de cap empresa que tingui una cartera tan variada com la del grup de Pompièrs Emergéncies SL. L'empresa aglutina l'extinció d'incendis, el Grup de Rescat en Muntanya, el transport sanitari i protecció civil.

D'altra banda, la síndica d'Aran ha signat un acord per a la creació d'una taula d'interlocució permanent entre representants del Conselh Generau d'Aran i representants dels treballadors, per a mantenir una interlocució directa i periòdica amb el col·lectiu.

Mostrar formulari de contacte