Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Aprovat el projecte de rehabilitació de l'edifici de Cal Pensament

Aprovat el projecte de rehabilitació de l'edifici de Cal Pensament

Les obres permetran disposar a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell de deu pisos de lloguer social i un espai d'art. L'immoble correspon a un llegat en usdefruit de Joan Obiols Cordellana

Imatge virtual de la rehabilitació de l'edifici de Cal Pensament per adequar deu habitatges de lloguer social (Imatge: Ajuntament de la Seu d'Urgell)
Imatge virtual de la rehabilitació de l'edifici de Cal Pensament per adequar deu habitatges de lloguer social (Imatge: Ajuntament de la Seu d'Urgell)
08/06/2023 12:25

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat aquesta setmana el projecte d'obra per a la rehabilitació de l'edifici llegat en usdefruit durant 99 anys per Joan Obiols Cordellana, Juanito de Cal Pensament, al passatge de la Missió. Les obres permetran habilitar-hi deu pisos de lloguer social. D'altra banda, a la planta baixa de l'immoble s'hi crearà el futur 'Espai d'Art Pensament'.

Els treballs consistiran en la millora energètica de l'envolupant existent, l'execució de les divisions i revestiments interiors, així com de les instal·lacions, per tal que l'edifici es pugui destinar a habitatge. La inversió total de la intervenció serà de 1.351.263,10 euros i es durà a terme en un màxim de divuit mesos. A més, l'immoble tindrà una etiqueta energètica A, la de màxima eficiència, i no utilitzarà combustibles fòssils. Els pisos seran d'una, dos, tres i quatre habitacions.

El tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme en funcions de l'Ajuntament de la Seu, Joan Gurrera, ha explicat a l'ACN que l'actuació "permetrà augmentar la dotació de pisos de lloguer social i fer front a les necessitats del municipi en aquest aspecte". L'edifici, construït al 1980, incorporarà 48 panells solars a la coberta, els quals permetran obtenir gran part de l'energia necessària per al seu funcionament.

En un altre ordre de coses, un dels apartaments serà una Llar amb Suport, un recurs d'habitatge i rehabilitació psicosocial per a persones amb malaltia mental, a mig camí entre una residència i la vida autònoma.

Mostrar formulari de contacte