Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Aprovat el text refòs del nou sector urbà entre la zona esportiva i el parc de Bombers

Aprovat el text refòs del nou sector urbà entre la zona esportiva i el parc de Bombers

El tràmit va provocar una nova discussió sobre el model urbanístic del municipi Noves queixes per les dificultats en l'obtenció de permisos d'obra
Parc de Bombers de la Seu d'Urgell
02/02/2010 10:31

L’Ajuntament de la Seu ha aprovat el text refós per a les modificacions del sector SUD-3, entre la zona esportiva i el parc de Bombers. Aquest punt va provocar un nou debat entre govern i oposició sobre el model urbanístic del municipi.

En el seu torn d’intervenció, el PSC-Progrés va rebutjar novament la manera com es distribueix la zona verda, ja que estarà envoltada dels edificis. El portaveu socialista, Jordi Mas, creu que el disseny s’ha fet més pensant en els edificis que en els vianants, ja que s’ha acceptat la proposta dels promotors sense cap canvi. Mas va atribuir la necessitat d’aprovar aquest text refós a les presses pels nous plans urbanístics, cosa que fa que els tràmits hagin de tornar a passar pel ple. En aquest punt, també va al.ludir al retard en el sector SUD-1, on hi ha d’anar el segon institut.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Jesús Fierro, va replicar que el SUD-3 permet obtenir els terrenys per a la piscina coberta, i que el disseny de la zona verda serà útil per a la ciutat i que es vol destinar especialment a la gent gran. També va defensar el vial paral.lel al Camí Ral de Cerdanya, que es podrà aprofitar per a esdeveniments com la Fira. En referència al SUD-1, Fierro va acusar novament Jordi Mas d’haver intentat posar pals a les rodes en els tràmits per al segon institut, en la seva posició de delegat de Política Territorial.

Més punts del ple

El plenari sí que va aprovar per unanimitat l’adhesió a l’Associació de Municipis Propietaris de Boscos, i també als nous estatuts del Consorci d’Aigües de Catalunya, juntament amb el nomenament de l’alcalde, Albert Batalla, com a representant de la ciutat en aquest ens. També es va acordar una ampliació de pòlissa de crèdit per al Parc Olímpic del Segre.

En els informes d’alcaldia, es va anunciar que la Seu presentarà aquest diumenge, a Tàrrega, la seva candidatura a Ciutat Gegantera del 2011. La colla de Geganters i Grallers obtindrà la nominació amb tota probabilitat, ja que de moment no s'ha presentat cap altra candidatura. També es va explicar que, pel que fa als Jocs d’Hivern del 2022, ja s’ha conversat amb totes les altres capitals de comarca del Pirineu, per donar suport a la proposta de Barcelona.

En el torn d’intervencions del públic, l’empresari Pere Mentruit va reclamar novament més facilitats per a l’obtenció de permisos d’obra. Mentruit va lamentar que encara no ha rebut resposta a les queixes expressades al ple d’ara fa dos mesos, i que s’estan trobant amb problemes fins i tot per a permisos relatius a la instal.lació de banys i cuines.

Comiat a Amàlia Sanz

El ple també va estar marcat pel comiat a la regidora Amàlia Sanz. L’alcalde, Albert Batalla, i el portaveu del PSC, Jordi Mas, van agrair a Sanz el seu treball durant els darrers set anys, especialment en l’elaboració de l’Agenda 21 mediambiental i en l’apartat de cultura. La regidora de Progrés va fer un balanç molt positiu de la seva experiència a l’Ajuntament, va fer un esment especial als seus companys de grup i es va oferir a seguir col.laborant pel bé de la ciutat. Sanz va rebre l’aplaudiment de tota la corporació i dels assistents al ple.

Mostrar formulari de contacte