Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Aprovat un protocol d'actuació en casos d'assetjament sexual i per raó de sexe

Aprovat un protocol d'actuació en casos d'assetjament sexual i per raó de sexe

El plenari municipal de la Seu ha donat llum verd aquest dilluns al document L'eina vol promocionar condicions de treball respectuoses per a totes les persones
Ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell - Setembre 2011
15/11/2011 14:09

El ple de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha aprovat aquest dilluns per unanimitat de tots els grups municipals un protocol d'actuació en casos d'assetjament sexual i per raó de sexe.

El protocol declara que l'Ajuntament urgellenc vol aconseguir "un entorn de treball productiu, segur i respectuós per a totes les persones". Així mateix, assenyala que totes les dones i els homes que treballen "tenen el dret que es respecti la seva dignitat i l'obligació de tractar les persones amb les quals es relacionen per motius laborals amb respecte".

En aquest sentit, la regidora de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Anna Vives, manifesta que el protocol és "una eina que ens ha de servir per promoure condicions de treball que evitin l'assetjament per raó de sexe". I hi afegeix: "També permetrà arbitrar procediments específics per prevenir-los i per donar curs a les denúncies o reclamacions que puguin formular els qui en puguin arribar a ser objecte”. Vives espera, però, "que sigui un instrument que no haguem d'usar”.

L'Ajuntament de la Seu, d'acord amb aquests principis, declara que "l'assetjament sexual i l'assetjament per raó de sexe no seran permesos ni tolerats sota cap circumstància, i que no seran ignorats, sinó que seran sancionats amb contundència".

Risc psicosocial

El consistori urgellenc ha elaborat aquest protocol pel fet que la Unió Europea ha indicat que l'assetjament sexual forma part dels riscos psicosocials que poden afectar els treballadors i treballadores. Es constata que es tracta d'un fet força "estès" als llocs de treball i que cal prevenir-lo "per les conseqüències que comporta, tant per a les persones afectades com per a les empreses i les organitzacions".

El document s'ha elaborat sobre un model estàndard que la Generalitat de Catalunya ha fet arribar als ens locals. Al seu torn, aquest model està basat en el protocol aprovat per la mateixa Generalitat.

El protocol d'assetjament és regulat a la llei orgànica 3/2007, de 22 de març, de la igualtat efectiva de dones i homes. Recull l'obligació de les empreses d'implementar mesures concretes envers l'assetjament sexual i l'assetjament per raó de sexe.

Mostrar formulari de contacte