Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Aprovats els Plans Comarcals de Joventut i de Polítiques d'Igualtat

Aprovats els Plans Comarcals de Joventut i de Polítiques d'Igualtat

Un tècnic de la Generalitat ha explicat avui als alcaldes de l’Alt Urgell el Pla Comarcal de Muntanya
Presentació Pla Comarcal de Muntanya
26/06/2008 20:06

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha aprovat aquest dijous en un ple extraordinari el Pla Comarcal de Joventut 2008-2009 i el Pla Comarcal per a la Igualtat d’Oportunitats, que es perllongarà fins al 2011. Les dues propostes de l’equip de govern (CIU i ERC) han obtingut el suport del PSC-Progrés Municipal i del Partit Popular.

El president del Consell Comarcal, Jesús Fierro, s’ha mostrat satisfet del vot favorable de l’oposició, després que el darrer ple ordinari el debat es va posposar per tal que els documents poguessin ser estudiats amb més profunditat. Per Fierro, en els projectes “s’ha intentat buscar tots els àmbits on els ajuntaments més petits no hi arriben, per poder fer-los més fàcil la feina en l’atenció a sectors de població que necessiten d’un treball específic”. I ha afegit: “A més d’un bon equip, actualment es disposa de recursos, fet que fa que l’èxit de la planificació estigui assegurada”.

El portaveu socialista, Òscar Ordeig, ha comentat la importància dels planejaments a llarg termini, i ha destacat, entre d'altres qüestions, “la voluntat d’incloure l’assessorament jurídic, psicològic i els protocols en casos de maltractaments dins el Pla per a la Igualtat”. Des del principal grup a l’oposició tan sols s’ha demanat ampliar la jornada laboral de les tècniques d’ambdues àrees, “tenint en compte la possibilitat de subvenció que atorga la Generalitat”.

Patricia Lanau, del Partit Popular, expressava la seva satisfacció pel fet “d’atendre els petits municipis i de pensar polítiques de treball, de sensibilització, d’assessoria i de participació de les dones en la vida pública”.

Posteriorment al ple, que també ha aprovat un conveni Aula dels Estudis Electes, i la declaració de Bé Cultural d’Interès Local de l’església de Sant Bartomeu de Favà, s’ha reunit el Consell d’Alcaldes. Un expert de la Generalitat els ha explicat de forma concreta el Pla Comarcal de Muntanya pels pròxims 5 anys, que actualment es troba en període d’al.legacions.

Mostrar formulari de contacte