Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Aproven de manera inicial el Pla Especial de Castellciutat

Aproven de manera inicial el Pla Especial de Castellciutat

Les prioritats seran el control de l'edificabilitat i la millora dels accessos i de l'aparcament L'equip de govern insta a la participació ciutadana durant el període d'al.legacions, que finalitzarà el 30 d'octubre. El PSC-Progrés considera que no s'ha consensuat el document ni amb l'associació de veïns del poble ni amb la resta de partits polítics

Castellciutat
Castellciutat
17/07/2007 13:57

La junta de govern de la Seu d’Urgell va fer ahir l’aprovació inicial del Pla Especial de Castellciutat. Les prioritats del projecte són moderar l’edificabilitat i resoldre els problemes d’aparcament. Sobre aquest darrer punt, el pla contempla la futura construcció d’un aparcament soterrani de 80 places.

Una altra qüestió important és que els nous carrers hauran de tenir almenys quatre metres d’ample, ja que la situació actual impedeix complir la normativa d’accessibilitat.

El pla també contempla les reclamades millores d’accés a la carretera N-260, on cal la construcció de rotondes. No obstant, aquest darrer punt també depèn, en primera instància, del Ministeri de Foment, que és el responsable de la via.

L'Ajuntament de la Seu ha obert ara un període d'exposició pública del planejament, durant el qual es podran presentar les al.legacions pertinents. El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Jesús Fierro, ha instat tots els veïns a participar en l'elaboració definitiva del document.

Per la seva banda, el grup del PSC-Progrés ha comunicat que ahir es va abstenir en la votació del Pla, ja que considera que no s'ha consensuat ni amb el veïnat ni amb la resta de partits polítics representats a l'Ajuntament. El portaveu socialista, Jordi Mas i Ortega, ha criticat també que el planejament s'hagi aprovat el dia en què s'acabava el termini de la suspensió de llicències d'obra, i ha demanat que s'ampliï el període d'exposició ciutadana. Mas ha afegit que "la precipitació de l'equip de govern provocarà situacions paradoxals, com les mateixes al.legacions del consistori al document".

En aquest sentit, l'equip de govern ha defensat el procés seguit per a l'aprovació, que s'ha vist entorpit, segons el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Jesús Fierro, per la coincidència amb el període electoral. Fierro ha informat que pròximament es presentarà el Pla Especial a l'Associació de Veïns del poble i ha recordat que el planejament aprovat no és en cap cas el definitiu.

Mostrar formulari de contacte