Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Arran veu com una "victòria" que ja es pugui avortar a l'Hospital del Pallars i demana fer-ho possible a tot el Pirineu

Arran veu com una "victòria" que ja es pugui avortar a l'Hospital del Pallars i demana fer-ho possible a tot el Pirineu

La formació anticapitalista lamenta que la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell no doni sortida a aquesta demanda. Inici de la campanya 'Les joves decidim. Avortarem'

Roda de premsa d'Arran davant el Sant Hospital de la Seu d'Urgell
Roda de premsa d'Arran davant el Sant Hospital de la Seu d'Urgell
02/03/2021 18:30

Arran ha celebrat aquest dimarts que ja es pugui demanar la interrupció voluntària de l'embaràs per via farmacològica a l'Hospital Comarcal del Pallars. La formació juvenil de l'esquerra anticapitalista considera aquest pas com una "victòria" i continua demanant que la resta de centres sanitaris de l'Alt Pirineu i Aran implantin també aquest servei. Concretament, i en un acte a la Seu d'Urgell, Arran lamenta que la Fundació Sant Hospital "no posi el debat sobre la taula" del seu patronat, integrat entre d'altres pel Bisbat d'Urgell. En aquest sentit, asseguren que "l'objecció de consciència, el paper de l'església i la privatització dels serveis són els principals entrebancs que limiten l'exercici d'aquest dret de les dones".

La formació anticapitalista, vinculada a la CUP, demana també que es pugui garantir, en centres sanitaris públics i de forma gratuïta, l'avortament quirúrgic a Ponent i l'Alt Pirineu i Aran. Per tot plegat, s'ha iniciat la campanya 'Les joves decidim. Avortarem', a través de la qual es vol "continuar la lluita que tantes dones van articular al llarg de la història". La formació juvenil assegura que s'estan trobant amb casos en què "es dóna una informació falsa sobre la píndola de l'endemà" i es diu a les menors d'edat que no la poden adquirir sense el permís dels seus progenitors.

L'organització afirma també que el sistema sanitari públic "té enormes mancances" per la falta de recursos i l'externalització d'alguns serveis. En aquest sentit, Arran lamenta que la situació actual respecte a l'avortament implica que les dones hagin de desplaçar-se a d'altres demarcacions per poder interrompre el seu embaràs per via quirúrgica. "Mentre hi ha professionals que exerceixen el seu dret a l'objecció de consciència al sistema públic, aquests formen part a la vegada de la plantilla de centres privats on es duen a terme aquest tipus d'intervencions", critica.

Mostrar formulari de contacte